Mallorca är alltid rätt

Travelfun
Medlem sedan 2006, besökt 28 länder

Foto: travelfun, medlem sedan 2006
Foto: travelfun, medlem sedan 2006
Foto: travelfun, medlem sedan 2006
Mallorca är tillbaka, mer hippt och modernt än någonsin. Det är ett perfekt resmål för dig som reser med barn och här finns underbara stränder. Reseguidens medlem Kristin, alias "Travelfun", guidar till semesterfavoriten.

Jag kan verkligen förstå varför både svenskar och andra nationaliteter har fastnat för Spaniens Mallorca. I skolan fick man höra om hur massturismen invaderade ön redan på 50-talet och nådde sin kulmen på 80-talet. I dag känns Mallorca mer nära en ekologisk hållbar turism än eftergångarna som är på väg dit Mallorca redan varit. Mallorca har redan rest sig igen och är nu mer hippt och modernt än någonsin.

Mallorca med barn

Mallorca med barn är underbart. Vattnet vid Cala Bona/Cala Millior är långgrunt, strandpromenaden är bred och vacker. Här kan man lätt lunka från hotellet till stranden, eller hyra en stor cykel för hela familjen. Aktiviteterna som mini-gokart, hoppborgar, tivoli, minigolf och annat som barn tycker är roligt finns överallt. På stränderna byggs fina sandslott upp. Det är lätt att vara barnfamilj här och det finns flera hotell med all inclusive, med olika shower på kvällarna och glass vid poolen på dagarna. Här är det lördag varje dag hela veckan!

Tur till Palma

En citytur till Palma fungerar alldeles utmärkt att göra solo. Lokalbussen på Mallorca ett smidigt alternativ och väl i Palma stannar den nära turistinformationen. Rakt över gatan stannar hop-on / hop of-bussarna, som är det ultimata sättet att se Palma. Just här är bussarna extra bra, med öppet tak och flera språk att välja på i hörlurarna. På så vis kan man både se och fota Palma, samtidigt som man känner de underbara dofterna man åker förbi. Inte minst får man lite solbränna samtidigt som man lär sig lite om staden. Biljetten gäller i 24 timmar, så det är bara att hoppa på och av där man känner för. Passa också på att promenera och titta närmare på den otroligt vackra katedralen, eller strosa runt bland lyx-yachterna i hamnen.

Utflykter på Mallorca

På Mallorca är det lätt att ta sig runt, vare sig man vill hyra bil eller åka lokaltrafik och det finns många utflyktsmål att välja mellan. Jag tog med mig min systerson på 5 år till Porto Cristo som ligger ungefär en timme från Cala Bona. Här ligger Cuevas del Drach (drakgrottorna) och världens största underjordiska sjö. För att komma ner till denna sjö går man igenom magnifika droppstensgrottor som för min systerson var en upplevelse i sig självt med tanke på namnet. Väl nere vid sjön spelas en konsert med klassisk musik och man får sedan åka ut ur grottorna i små båtar. En glass på det så var dagen gjord!

Maten är grym och känns lyxig

Längst med strandspromenaden mellan Cala Bona och Cala Millior kan man hitta en ny restaurang varje dag som håller måttet. Tapas med oliver, räkor och ett glas vitt, barnmatsalternativ, hämtpizza, eller en riktig maffig middag. Hotellkedjorna med all inclusive alternativ har en stor buffé uppdukad på kvällen. Om man inte vill åka all-inclusive-all-the-way utan hellre vill välja lite olika restauranger så är det ofta lätt att köpa till exempelvis både 10-kort på glass och läsk, eller bara välja några dagar som man köper till middagsbuffé. På flera hotell äter barnen också gratis tillsammans med föräldrarna.

Shoppingresa på våren

I Palma finns vad som är ett måste för alla tjejer – shopping! Shoppingen här är värd en resa för sig! Här finns både lyxiga märkesbutiker och roliga billigare kedjor och boutiquer för alla plånböcker. Mellan affärerna ligger små caféer där man kan vila fötterna i solen med en kall öl eller en café latte. En shoppingweekend här är minst lika värdefull som till vilken europeisk storstad som helst. Och förutom shoppingen ligger stranden nära till hands och värmen kommer hit fort på våren, så en ”för sommarresa” till Mallorca står högt upp på min önskelista.

Så tar du dig hit

Från Sverige går det direktcharter till flera orter på Mallorca. Norwegian har också direktflyg från Stockholm till Mallorca året runt och under sommaren även från Göteborg. Flyget landar på Palmas flygplats och därifrån kan du ta buss eller taxi till ditt hotell. Om du reser med charter är det bra att beställa tranfser med din arrangör eller så kan du hyra bil som du hämtar på flygplatsen och behåller under hela vistelsen.

Hitta resan till Mallorca:

- Charter till Mallorca
- Flygbiljetter till Mallorca
- Hotell på Mallorca
- Se alla soliga erbjudanden till Mallorca


Charter till Mallorca


Om Mallorca Spanien

Mallorca är ön som erbjuder allt från fartfyllda badorter, barnvänliga stränder och charmiga byar till shopping i världsklass. Huvudstaden Palma är många svenskars favoritstad för weekendresor. Med 300 soldagar går det att resa hit året runt.
Natur
Barnvänligt
Lyx
Sandstrand
Shopping
Sol & bad
27°
Klimat i september
24°
Badtemp i september
3,5tim
Flygtid från Stockholm