Lyxiga hotellnätter i Sverige

Teresen
Medlem sedan 2013, besökt 8 länder

Foto: Grand Hotel Stockholm
Foto: Nobis Hotel
Foto: Upper House
Foto: Radisson Blu Riverside Hotel
Foto: Mäster Johan
Foto: Nääs Fabriker Hotell och Restaurang
Foto: Copperhill Mountain Lodge
Du behöver inte sätta dig på ett flyg för att komma till en annan värld. Genom att boka en hotellweekend får du möjlighet att både komma bort, koppla av i nya miljöer och få tid för varandra. Vi har handplockat lyxiga hotell i Sverige.

Det ska vara lyxigt att komma bort och är själva övernattningen poängen så vill man gärna bo med extra allt, gärna två gånger om. Ett riktigt lyxhotell erbjuder det där lilla extra som du kan behöva i vintermörkret. Har du dessutom något att fira så borde du absolut lägga pengarna på några fler stjärnor. Vi har valt ut några hotellfavoriter i Sverige.

Grand Hotel Stockholm, Stockholm

På Stockholms lyxigaste femstjärniga hotell Grand Hotel bor du verkligen som en kändis – för här bor även alla de stora stjärnorna när de är i den svenska huvudstaden. Detta är ett anrikt hotell från 1874 med välbevarade detaljer. Det finns flera olika rumstyper, alla individuellt inredda med skön dubbelsäng, badkar och vacker kristallkrona. Vad sägs om att bo i sviter med namn som Nobelsviten eller Bernadottesviten? Från många rum har du utsikt över kungliga slottet vid Gamla stan. Men stanna inte bara i sängen; unna dig gärna en stund i spaavdelningen med en massage, i bastun eller ett dopp i en varm pool. Lyxa sedan till det med middag på en restaurang som bliviit Guide Michelin-belönad och ät god frukost på Verandan.
Adress: Södra Blasieholmshamnen 8, Stockholm
- Läs mer och boka hotellet

Nobis Hotel, Stockholm

Nobis Hotel ligger i byggnader från slutet av 1800-talet och här tar personalen emot dig med målet att erbjuda det bästa i varje detalj. Det femstjärniga hotellet är inrett av arkitekt- och designstudion Claesson Koivisto Rune med mycket naturmaterial. Välj att bo i rum eller lite lyxigare i svit, alla med dova färger och genomtänkta detaljer. Vilar gott gör du mellan lakan av egyptisk bomull, bättre natt går inte att få! Lyxa gärna till det med italienskt på kvällen på Caina Restaurant, en av hotellets två restauranger. Du äter en ekologisk frukost i samma restaurang till morgonen. Hotellet ligger mitt på Norrmalmstorg, nära många av Stockholms upplevelser.
Adress: Norrmalmstorg 2-4, Stockholm
- Läs mer och boka hotellet

Upper House, Göteborg

Upper House är ett av Göteborgs nyaste – och lyxigaste hotell. Med sina fem stjärnor ligger det högst upp i Gothia Towers på våningarna 18-25 med en hänförande utsikt över staden. Det är ett litet och modernt hotell med unik miljö och nordiskt ljus. Det finns fyra olika rumstyper, där alla rummen är rymliga med vacker design, bra material och du sover som en kung i Carpe Diem-sängar. Lyxa gärna till det i spaavdelningen som ligger på tre våningsplan och lockar med det häftigaste badet; en pool som hänger fritt på utsidan. Här får du även prisbelönta matupplevelser på Upper House Dining. Starta sedan morgondagen på bästa sätt med en á la cartefrukost. Hotellet ligger nära Liseberg, Scandinavium och Korsvägen.
Adress: Mässans gata 25, 25 våningen, Göteborg
- Läs mer och boka hotellet

Radisson Blu Riverside Hotel, Göteborg

Det här fyrstjärniga Radisson-hotell öppnade 2013 och ligger vackert med underbar utsikt över älven på Lindholmen, ett område som blivit allt hetare. Det finns allt från standardrum till sviter och rummen är fräscha med fräck design. På översta våningen ligger juniorsviterna med egen terass och här kan du njuta av kvällssolen och se båtarna som seglar in. Väljer du en svit bor du i hotellspetsen, 12 meter ut över hamnbassängen. Högst upp finns ett litet spa och på takterrassen kan du bubbla i utomhusjacuzzin, extra fint blir det när mörkret faller. Den kreativt inredda restaurangen Cuckoo's Nest ligger längst ner vid receptionen och har både god mat och många detaljer att titta på. Hotellet ligger precis bredvid Lindholmen Science Park och det bara några minuter med buss till Centralstationen.
Adress: Lindholmspiren 4, Göteborg
- Läs mer och boka hotellet

Mäster Johan, Malmö

Vill du bo lyxigt i Malmö är det hos Mäster Johan du ska checka in, en modern klassiker med fyra stjärnor. Lika lyxigt som att komma hem. Du kan välja mellan allt från standardrum till juniorsvit. Alla rummen är inredda i klassiska färger och naturmaterial med konstverk och skrivbord av Johan Glück. Du sover underbart i sängar från franska Grange med hotellets egendesignade lakan. Badrummen är nyrenoverade och klädda med blå marmor från Brasilien och matt kakel från Paloma Picasso. Det finns ingen egen restaurang men hotellet erbjuder en berömd frukostbuffé att starta dagen med. Hotellet ligger i Malmös äldsta del, Gamla väster, nära Lilla Torg, Slottsparken och Centralstationen.
Adress: Mäster Johansgatan 13
- Läs mer och boka hotellet

Nääs Fabriker Hotell och Restaurang, Tollered

Önskar du att bo riktigt vackert och unikt vid en sjö så ska du boka en helg på Nääs Fabriker, ett gammalt bomullsspinneri från 1800-talet. Här får du en unik vistelse i ombonade och vackra miljöer. Alla 57 rum har över fem meters takhöjd, ljusa och varma färgtoner på designen och du sover gott om natten i sängar med lakan av egyptisk bomullsatin från Dreamsilk och silkestäcken. Välj mellan flera olika rumstyper och sviter, vissa med egna takterrasser och härliga vyer över sjön. När du äter en läcker middag i den öppna restaurangen kan du njuta av utsikten från glasterrassen. Hotellet har fyra stjärnor och ligger mellan Göteborg och Alingsås.
Adress: Spinnerivägen 1, Tollered
- Läs mer och boka hotellet

Copperhill Mountain Lodge, Åre

Längtar kropp och själ efter ett äkta spahotell så rekommenderar vi Copperhill Mountain Lodge, ett femstjärnigt designhotell på toppen av Förberget i Åre. Här får du ett prisbelönat spahotell i världsklass med behandlingar med namn som till exempel Fjällharmoni och Norrsken. Spaat har även heta källor både inne och ute, bastu och relaxavdelning med panoramafönster. Eftersom det är ett fjällnära hotell så är inredningen i modern mountainlodge-stil skapad av den amerikanska arkitekten Peter Bohlin. Bo i någon av hotellrummen och sviterna med namn som Bronze, Silver, Zink och Gold. Rummen är inredda i varma färger och naturmaterial och i badrummen väntar kopparskimrande kakel. Ät en lyxig middag på någon av de två restaurangerna och på morgnarna serveras en generös frukostbuffé.
Adress: Åre Björnen, Åre
- Läs mer och boka hotellet

Fler sköna weekends:
- Weekends i Sverige
- Unika hotellerbjudanden


Fler lyxhotell i Sverige

Sverige

Gullholmen en sommarkväll
1 / 21
Sommar...sol...vatten...blå himmel...
2 / 21
Titt över Grundsunds sommarstugor....
4 / 21
Vitsippor i mängder.....
7 / 21
Västkusten goes California
8 / 21
Ballongflyg över Stockholm
12 / 21
Jonas i Luleälven
14 / 21
paddeltur på Vättlefjäll
15 / 21
vy mot fjällstationen
16 / 21
En stad i vatten
17 / 21
midsommarnatt på Nuoljas topp
18 / 21
...mellan Peking och Linköping....
19 / 21
Café på Stumholmen
20 / 21