Lyxa till det på safarin

Lina
Medlem sedan 2012, besökt 38 länder

Foto:Singita Boulders Lodge
Foto:Singita Boulders Lodge
Foto: Anderson´s African Adventures
Foto: Singita Sabora Camp
Foto: Sanctuary Retreats
Foto: Sanctuary Retreats
Att åka på safari någon gång under sin livstid är många människors stora dröm. En safariresa är något som man med all säkerhet bär med sig i minnet resten av livet. För att du ska kunna göra resan och minnena ännu mer speciella tipsar vi här om fem riktigt lyxiga boenden på savannen.

Det finns många olika länder att besöka för att få uppleva en riktig safari. De vanligaste länderna är Sydafrika, Kenya och Tanzania. Men det finns också andra spännande länder att besöka, som till exempel Botswana, Zambia och Zimbabwe. Som resenär kan du välja att uppleva Afrikas vilda djur och natur på många olika sätt, och med olika stora plånböcker. Här har vi fokuserat på lite lyxigare resor och boenden, allt för att göra upplevelsen extra minnesvärd.

Singita Boulders Lodge, Sabi Sands Sydafrika
Många menar att det här är Sydafrikas absolut bästa och mest exklusiva lodge, och det är lätt att förstå varför. Lodgen som består av endast 12 sviter erbjuder allt du kan önska dig, inklusive privat pool, utomhusdusch och eldstad. Dessutom har varje svit ett stort trädäck där du kan avnjuta ett glas vin samtidigt som du blickar ut över savannen och alla djur. Kombinera gärna din vistelese här med några dagar i Kapstaden, en tur med världens lyxigaste tåg ,Rovos Rail, eller med lite sol och bad i vackra Moçambique.

Savute Safari Lodge, Chobe NP Botswana
För att du som gäst ska få en så magisk vistelse som möjligt erbjuder Savute endast plats för 24 gäster, i 12 stugor som alla är byggda av timmer från omgivningen. Stugorna, eller husen rättare sagt, är elegant inredda i varma färger för att kunna smälta in i omgivningen. I huvudbyggnaden finns bland annat ett bibliotek och en bar med utsikt över bushen med alla dess djur. Här ses ofta elefanter som dricker, badar och leker. Besöker du området under november till december, samt februari till april är chanserna stora att du ser zebrornas migration från parkens norra till sydvästra del i jakt på fyllda vattenhål.

Singita Sabora Camp, Serengeti NP Tanzania
Upplev den välkända nationalparken Serengeti på allra bästa sätt, genom att tälta i ett av nio lyxtält som erbjuder allt du kan önska. Här somnar du till ljudet av syrsor, ugglor och rytande lejon. Förutom en romantisk utomhusdusch finns även en säng på trädäcket där du kan koppla av med en bok och ett glas vin med savannens vilda djur som åskådare. I huvudbyggnaden finns även matsal, pool och jacuzzi. Singita Sabora Camp erbjuder allt från safariutflykter och ridturer till privat butler, tennisplan och gym. Kombinera gärna din vistelse i Tanzania med några dagar på de vackra öarna Zanzibar eller Pemba.

Sanctuary Masai Mara Seasonal Camp, Masai Mara NP Kenya
Det här boendet är perfekt för dig som vill uppleva Afrikas vilda djur och natur på riktigt nära håll. De lyxiga tälten är uppslagna alldeles bredvid Marafloden i den välkända nationalparken Masai Mara, och finns på plats från juni till oktober varje år. Detta för att du som gäst ska kunna se och uppleva den stora migrationen från första pakett. Tälten erbjuder all komfort du kan tänka dig, samtidigt som du blir ett med naturen och får en makalös utsikt över Kenyas vackra savann. Kombinera gärna din safari med sol och bad i Mombasa eller på Zanzibar som inte ligger allt för långt bort.

Sanctuary Sussi & Chuma, Zambia
Endast kilometer från ett av världens mest kända vattenfall, Victoria Falls, ligger det här lyxiga boendet som erbjuder sina gäster 12 lyxiga trädkojor och två privata villor. Från trädkojorna har du en fantastisk utsikt över Zambezifloden och här kan du, om du vill, avnjuta en god middag på ditt privata trädäck under bar himmel. De två privata villorna passar perfekt för dig som reser med barn. Husen har egen pool, privat kock och personal som passar upp dygnet runt, ifall så önskas. I huvudbyggnaden finns förutom en vacker bar även vinkällare, pool och matplats. Vill du lyxa till det lite extra finns även möjlighet till spabehandlingar i ditt rum.

Ifall du önskar kombinera din safari med några dagars sol och bad kan det vara en bra idé att ta safarin först och badandet efteråt. Detta eftersom man oftast har väldigt många nya intryck att smälta efter en safaritur och var gör man detta bäst, om inte på en solstol på en kritvit strand.

Här hittar du din safariresa:
- Flyg till Afrika
- Hotell i Afrika
- Våra bästa safarierbjudanden


Flyg till Afrika


Hotell i Afrika