Lyx till lågt pris för helg i Europa

Teresen
Medlem sedan 2013, besökt 8 länder

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: juny, medlem sedan 2006
Åk iväg på en weekend och ha det riktigt bra, och få pengar över i plånboken. Här tipsar vi om var du bor lyxigt utan att det kostar skjortan.

Bo prisvärt men med guldkant på din weekendresa utomlands. Det finns många storstäder att välja mellan, vi tipsar om fyra charmiga och populära städer i Europa och hotell för under 1200 kronor per natt och rum.

Riga - Östersjöns Paris

Riga är en vacker och charmig stad med kullerstensgator och jugendstil blandat med nytt och modernt. Den här baltiska pärlan kallas ibland för Östersjöns Paris, mycket för de breda och attaktiva gatorna och uteserveringarna. Här kan du välja mellan många internationella restuaranger, butiker, mysiga caféer och uppleva ett myllrande musik- och kulturliv. Riga har blivit vald till europeisk kulturhuvudstad år 2014. Åk gärna den hundraåriga retro-spårvagnen och gör ett besök i saluhallarna. Med flyg från Stockholm tar drygt det bara en timme att ta sig hit.
- Prisvärda och 5-stjärniga hotell

Lissabon – liten storstad vid hamnen

Lissabon ligger på kullar nära havet och har blivit ett allt mer populärt weekendresmål. Portugals huvudstad är en charmig hamnstad med ett historiskt centrum, som blandas med nytt och modernt. Staden bjuder dessutom på ett livligt nattliv, utsökt mat från hela världen, en stark cafékultur och bra shopping. Gör ett besök i den sagoliknande borgen Castelo de Sao Jorge och se Belemtornet som finns med på Unescos världsarvlista.
- Prisvärda och 5-stjärniga hotell

Krakow - Polens kulturmecka

Krakow är Polens stolthet och kulturmecka med mycket historia. Staden anses vara en av Europas finaste sagostäder, med en gemytlig och medeltida känsla. Sätt dig på en restaurang på torget i Gamla stan, se gotiska Mariakyrkan eller gör en vandring i filmen Oscar Schindlers fotspår i de judiska kvarteren. Många som kommer hit åker en bit utanför stan för att besöka koncentrationslägret Auschwitz. Polens gamla huvudstad ligger en och en halv timme bort med flyg.
- Prisvärda och 5-stjärniga hotell

Prag - välbevarad weekendstad

Prag är en av världens mest välbevarade weekendstäder med broar, takspiror och borgar. Tjeckiens huvudstad ligger vackert på båda sidorna av Moldaufloden. Se Pragborgen, Karlsbron och gör ett besök på ett ölbryggeri. Det finns gott om pubar och restauranger med tjeckisk öl och bra mat. Till Prag tar det cirka två timmar med direktflyg från Stockholm.
- Prisvärda och 5-stjärniga hotell

Hitta din weekendresa

Sätt ihop din egen charter med flyg och hotell genom vår jämförelsetjänst. Vill du hellre ha ett färdigt paket har Ving och Airtours weekends till många storstäder.


Hotell med 5 stjärnor under 1200 kronor

Priset gäller per rum och natt.


Prisvärda flygbiljetter