Lyx för själen

Louisewinberg
Medlem sedan 2010, besökt 32 länder

Bild: Thinkstock
Lyx är inte bara blingbling. Här är några tips för dig som vill ge både kroppen och knoppen en present.

Lyx kan vara många saker. Det handlar ibland om pengar men långt ifrån alltid. Vad som är lyx är också olika från person till person och från ett tillfälle till ett annat.

1. En spa-stund

Att gå på spa kan vara en riktig vitamininjektion för själen. Det finns en uppsjö av olika behandlingar. Välj det som passar dig bäst. Kanske är det en massage, eller ett träningspass och en ansiktsbehandling som gör att stressen rinner av dig och du får en stund för dig själv.

2. En tyst stund

Tystnad är lyx som är få förunnat idag. De flesta av oss bor i städer och helt tysta platser är väldigt sällsynt. Hitta en tyst plats nära dig! Tidningen Land har listat 68 tysta platser i Sverige. Inte helt otippat ligger förstaplatsen långt norrut i vårt avlånga land, nämligen strax söder om Kiruna, i Kaitum fjällurskog. Men det finns tysta platser även i södra Sverige, även i anknytning till de större städerna. Tyresta, två mil söder om Stockholm kvalar till exempel in på listan. Andra tysta platser är exempelvis Tresticklan i västra Dalsland och Trollskogen på Öland.

3. Sol i sinne

Att komma iväg från kyla och vinter är balsam för vilken frusen själ som helst. Planera in resan tidigt eller ta en sista minuten, oavsett är det skönt att komma bort. För dig som vill unna dig lite bättre finns det många lyxiga alternativ i solen. Kombinera lejonsafari med fantastiska nätter i lyxtält som tagna ut Tusen och en natt eller bo några nätter på femstjärnigt spahotell i Singapore.

4. Låta smaken avgöra

En riktig lyx kan vara att ge smaklökarna en extra omgång. Åk på en mat- och vinresa! Vad sägs om champagneprovning i Frankrike eller frossa i italienska delikatesser på Sicilien?

5. Ljuvlig doft

Vad kan vara lyxigare än en doftresa? Gör ett besök i den klassiska pparfymaffären J.B. Filz Sohn på Graben 13 i Wien, lukta på äkta tryffel på tryffelsafari i Frankrike, och dofta på blomsterfälten i Nederländerna.

Psst! Läs mer om tipsen

68 tysta platser i Sverige
Safari
Mat- och vinresor

Annonser:
Lyxiga erbjudanden