Lugn och ro i Ammoudia

Sofiak
Medlem sedan 2012, besökt 11 länder

Foto: sofiak, medlem sedan 2012
Foto: sofiak, medlem sedan 2012
Foto: sofiak, medlem sedan 2012
I och med eurokrisen som just nu pågår är det många som valt att välja bort Grekland som resemål. Detta tycker jag är väldigt synd då veckan jag spenderat där med min familj varken innehöll våld eller kaos. Media framställer detta som vardag i Grekland, men ack så fel de har. Reseguidens medlem Sofia, alias SofiaK, guidar här till pärlan Ammoudia.

Byn Ammoudia

Belägen vid en av Greklands finaste sandstränder ligger Ammoudia. Med 300 invånare är det en gemytlig liten by perfekt för turister som är ute efter lugn och ro.

Boende

Ammoudia har många boendelösningar att välja på i olika prisklasser. Det finns flera hotell, många lägenheter att hyra, men även en mindre camping för den som vill bo spartanskt. Kostnaden för en person per natt kan variera mellan 250 - 735 svenska kronor under högsäsong. Lägenhet är billigare än hotell, men camping med stort tält ligger på drygt 6 Euro per natt.

Restauranger

Ammoudia har ett stort antal restauranger att välja på och priserna är överkomliga.

Restaurang Poseidon
Väldigt mysig miljö och god mat. Trevlig personal.
Rekommenderar: Deras pasta carbonara.

Hotel Paradise
Hotellrestaurang med egen odling av grönsaker.
Rekommenderar: Den ugnsbakade fetaosten och deras egna tomater.

Eleftheria
Restaurang som ligger avskilt och känns väldigt genuin. Mycket trevlig personal som gärna pratar.
Rekommenderar: Pastan med olivolja och massa vitlök.

Aktiviteter

Ta en båttur uppför floden Acheron/Styx med en av de många båtarna vid hamnen. Lär er mer om grekisk mytologi samtidigt som ni har chans att se små sköldpaddor! Kostnad: 8 Euro per person.
Sola och bada. Går ni till stranden rekommenderar jag att ni har eget liggunderlag och parasol med er (finns att köpa i alla souvenirbutiker). Två solstolar med parasol finns annars att hyra för 5 Euro per dag.
Hyr en bil. Lämna lugnet och åk ut på upptäcktsfärd. Kostnad: 148 Euro för två dagar.

Platser att besöka

– Necromandia. Ligger knappt tio minuter från Ammoudia med bil. Entré: 2 Euro per person.

– Floden Acheron/Styx. Bilfärden tar ungefär 30-40 minuter från Ammoudia. Ta med barfotaskor och handduk. Lämna pengar, elektronik, väskor och annat du inte vill blöta ner i bilen, då man kommer till partier av floden där man måste simma över för att komma vidare.

– Parga. Jag rekommenderar att ni spenderar minst en heldag i Parga, som har ett större utbud av aktiviteter. Det är ont om parkering under högsäsong. Taxi från Ammoudia till Parga kostar 50 Euro tur/retur.

– Sivota. Hyr en båt i hamnen en heldag för att ta dig ut till öarna. Kostar 50 Euro.

Resa till Ammoudia

Apollo anordnar resor till Preveza flygplats.
Tur och retur från Göteborg: 3 300 - 5 000 svenska kronor.

Om Ammoudia Grekland

Liten grekisk by mellan flygplatsen och Parga. Lugnt och vackert resmål med naturupplevelser utöver det vanliga. Populärt bland campare. Perfekt resmål för vandring, forsränning och windsurfing. Floden Acheron flyter genom byn ut i havet.
23°
Klimat i oktober
26°
Badtemp i oktober
Populära resor från Göteborg till Ammoudia