Londons bästa bad

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Medlemsbild: <a href="http://www.reseguiden.se/forum/bilder/291438">Emelie</a> och <a href="http://www.reseguiden.se/forum/bilder/243850">Theresehagerberg</a>
Bild: Yael Zukovsky Fitoussi
Många har redan varit i London både en och två gånger, men har du någonsin lagt till en dag eller två och åkt söderut? Sätt kurs mot pittoreska badorter och härliga stränder på den engelska sydkusten.

Den pulserande storstaden London har en speciell plats i många svenskars hjärtan och utbudet av shopping, nöjen och kultur är enormt. Men ibland kan det trots allt vara skönt att komma iväg från stadens höga tempo och varva ner lite grann. Här tipsar vi om några badorter på Englands sydkust, max fyra timmar från London.

1. Torquay – på den engelska Riviera

Området kring Torquay-bukten i Devon brukar kallas Den engelska Rivieran. Tankarna går lätt till den franska motsvarigheten, kanske främst eftersom det faktiskt växer palmer och andra tropiska växter här. Själva byn är liten och pittoresk, och runt Torquay hittar du 35 kilometer sandstrand, dramatiska klippor och båthamnar.

Ta dig dit från London: Cirka 4 timmar med bil eller 2 timmar och 45 minuter med tåg. De närmaste flygplatserna är Exeter och Plymouth.

2. Bournemouth och Poole – flest soltimmar på Sydkusten

De två grannstäderna Bournemouth och Poole har gradvis vuxit samman och är idag ett av de mest populära semesterresmålen på sydkusten. Området kan skryta med att ha flest soltimmar i England och fler kvalitetsmärkta stränder än någon annanstans i Storbritannien. Om du gillar vattensport har du hittat ditt paradis – det har till och med byggts ett undervattensrev för att bättre på surfvågorna.

Ta dig dit från London: Cirka 2 timmar med bil eller 1 timme och 45 minuter med tåg. Den närmaste flygplatsen är Bournemouth Airport.

3. Engelskt lantliv på Isle of Wight

Rakt söder om Southampton hittar du den överraskande kombinationen av gröna ängar, höga klippor, fina sandstränder, mysiga byar och vingårdar – allt på en och samma ö. Att köra från ena sidan till den andra tar bara två timmar och atmosfären är avslappnad och lantlig. Missa inte en pubrunda i den största staden Newport, där du kan prova någon av alla de lokala ölsorterna.

Ta dig dit från London: Färjan avgår från Portsmouth eller Southampton och tar från 20 minuter. Från London till de båda avgångsorterna tar det cirka 2 timmar med bil eller 1 timme och 30 minuter med tåg.

4. Brighton – London by the sea

Med det perfekta läget bara en timme söder om London har Brighton fått det naturliga smeknamnet London by the Sea. Det är en av de mest välbesökta städerna i hela Storbritannien och har förutom stränder och sevärdheter också ett omtalat nattliv. Det ligger både restauranger, klubbar och barer längs vattnet och tiovoliområdet Brighton Pier från 1899 är ett av stadens mest välkända landmärken.

Ta dig dit från London: Cirka 1 timme och 30 minuter med bil eller 1 timme med tåg. Från London Gatwick har ni direkta tågförbindelser på bara 30 minuter.

Nyfiken på London? Hitta din resa här!


Flyg till LondonHotell i London

Om London England

Englands huvudstad London är staden för dig som gillar puls. London passar de allra flesta med shopping i världsklass, mysiga kvarter, restauranger och massor av sevärdheter och nöjen. Närheten till Sverige är också en fördel, flyg tar cirka 2 timmar.
Matupplevelser
Historia
Konst
Kultur
Storstad
Barnvänligt
Shopping
20°
Klimat i september
En av få "gamla" bussar i trafik
1 / 44
Piccadilly Circus
4 / 44
Taxibil målad i brittiska flaggans färger.
6 / 44
Camden market
7 / 44
Sverige-Brasilien
8 / 44
London by night
9 / 44
Lutande gubbe i lurvig mössa
12 / 44
Telefonautomater
16 / 44
Street of Eternal Love
19 / 44
Vackert i London
20 / 44
Fish´n chips
22 / 44
Pubskylt på Tottenham Court road
25 / 44
The White Lion
26 / 44
Westminster Abbey
36 / 44
Canary Wharf
37 / 44
Ale, cider, meat
40 / 44
Inte utan mitt paraply
44 / 44