London vs. New York

Maria
Medlem sedan 2007

Bild: Dreamstime
Bild: prshots.com
Vi jämför kostnaderna för en julshoppingsexpedition andra helgen i december i den brittiska huvudstaden versus det stora äpplet.

Londons boutiquer mot New Yorks hippa varuhus. Oxford Street mot Broadway.

London och New York dominerade sökstatistiken på Reseguiden.se under hela oktober, och även så här långt i november ligger de två metropolerna och duellerar i toppen.

Har du svårt att bestämma dig? Vi jämför en weekend i den brittiska huvudstaden versus det stora äpplet innan jul.

London

London ligger endast ett par timmar bort och gör att du smidigt kan åka på helgen från fredag till söndag och fortfarande hinna med julmys och shopping.

Skulle Londons shoppinginsats inte ge resultat kan du nu faktiskt kombinera London och Paris. Den nya tågtunneln tar dig till andra sidan kanalen på ungefär tre timmar.

Att vandra längs Oxford Street och Regent Street är en odyssé i färgade lampor och bjällerklang. Varuhuset Harrods i Knightsbridge bräcker sig själv varje år med sin julskyltning – gå hit om inte annat för att titta i skyltfönstren.

En shoppingexpedition i London erbjuder kombinationen av varuhus som Selfridges på Oxford Street, Harrods i Knightsbridge och unika lokala godbitar i området runt legendariska Carnaby Street – något som gör varje shopaholic lyrisk. Hittar du inte julklapparna här förtjänar du inte ens vitt bälte i shopping.

New York

Ett besök i New York innan jul är som att kliva in i en romatisk komedi. Hela staden glittrar, julmusiken är ljuv och snöflingorna singlar över Broadway.

Eftersom New York ligger långt bort kan man försvara en riktig långweekend! Åker du en torsdag på morgonen är du framme i New York på eftermiddagen/kvällen lokal tid. Lägg returresan till måndag eftermiddag, då får du en halvdag extra med shopping och du är tillbaka i Sverige på tisdag morgon lagom till morgonkaffet på jobbet.

New York är hela världens shoppinghuvudstad. Här är utbudet helt enkelt störst och bäst. Även om dollarn har stärkt sig något sedan tidigare i höstas är det fortfarande prisvärt att handla här för svenska plånböcker. Jeans, skor och sneakers kan du hitta för under en tredjedel av svenska priser.

Kommer du inte i julstämning under julgranen vid Rockefeller Center är det nog inget annat som kan hjälpa dig.

Så här mycket kostar det

Snabbweekend i London, två nätter, 12-14 december
Från Skavsta kan du flyga tur/retur till Stansted för 976 kronor. Sök på Reseguiden.se efter boende för två personer i dubbelrum på trestjärnigt hotell inom 3 km från centrum kostar från 1295 kronor. Totalt hamnar själva resan med boende i två nätter på 1623,50 per person.

Långweekend i New York, fyra nätter, 11-15 december
Från Arlanda kan du flyga till JFK tur och retur för 4681 kronor. Sök på Reseguiden.se efter tresjärnigt boende för två personer inom 3 km från centrum kostar från 5285 kronor. Totalt hamnar resan med boende i fyra nätter på 7323,50 kronor per person.

Läs också:
{{rg_link arrow=“1” article_id=“337” link=“Reseguidens medlem Misslins tipsar om shopping i London”description=“”}}

{{rg_link arrow=“1” article_id=“271” link=“Martin och Jessica bor i New York – här är deras bästa shoppingtips ” description=“”}}

Prisexemplen i artikeln hämtades på Reseguiden.se 2008-11-24, kl 07:45. Priset på boende avser två personer i dubbelrum.


Sponsrade erbjudanden:


Surfa in på resmålssidorna:
New York
LondonFlygtoppen

[script src=“ type=”text/javascript“ charset=”utf-8“ src=”
http://media.reseguiden.se/cgi-bin/rg/view_data.cgi?event=view&id=bac61f232124e346b7181c168aaeb837&site=reseguiden&javascript=1“”]