London får city-beach

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Thinkstock
Bild: Thinkstock
Bild: Bernd Schönberger, Visit Berlin
Bild: Thinkstock
Bild: Ellinor Thunberg
Bild: Christian Alsing
Konstgjorda stränder har redan gjort succé i städer som Paris, Berlin och Köpenhamn. Nu har turen kommit till London, som får en city-strand lagom till OS.

2012 är ett händelserikt år i London och nu är det klart att det även blir premiär för en konstgjord sandstrand i Greenwich, söder om Themsen i östra London. Stranden kommer att öppna i maj som en del i den evenemangssatsningen Peninsula Festival.

Sandig mötesplats för lokalbor och besökare

Arrangörerna på Peninsula Festival vill att stranden ska bli en plats för avslappning, men också för nöjen och strandsport som volleyboll.

Frank Dekker, som är verkställande chef på festivalen, säger till Homes & Property att stranden blir den längsta konstgjorda stranden i Europa. Man vill att den ska bli en tillgång för såväl lokalbor som besökare, precis som citystränderna i Paris och Berlin.

Det kommer att gå åt tonvis med sand till strandbygget och enligt Homes & Property ska den skeppas med pråm från Norfolk, längre norr ut i Storbritannien. Den nya stranden kommer att ligga bara 400 meter från O2 Arena, där det bland annat blir OS-tävlingar i basket och gymnastik.

Om London England, Storbritannien

Englands huvudstad London är staden för dig som gillar puls. London passar de allra flesta med shopping i världsklass, mysiga kvarter, restauranger och massor av sevärdheter och nöjen. Närheten till Sverige är också en fördel, flyg tar cirka 2 timmar.
Matupplevelser
Historia
Konst
Kultur
Storstad
Barnvänligt
Shopping
20°
Klimat i september
En av få "gamla" bussar i trafik
1 / 44
Piccadilly Circus
4 / 44
Taxibil målad i brittiska flaggans färger.
6 / 44
Camden market
7 / 44
Sverige-Brasilien
8 / 44
London by night
9 / 44
Lutande gubbe i lurvig mössa
12 / 44
Telefonautomater
16 / 44
Street of Eternal Love
19 / 44
Vackert i London
20 / 44
Fish´n chips
22 / 44
Pubskylt på Tottenham Court road
25 / 44
The White Lion
26 / 44
Westminster Abbey
36 / 44
Canary Wharf
37 / 44
Ale, cider, meat
40 / 44
Inte utan mitt paraply
44 / 44