Liverpool – det riktiga England

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Dreamstime
Foto: mathilda86, medlem sedan 2007
Mathilda flyttade till Liverpool och jobbade som servitris efter studenten. Här är hennes bästa tips inför ditt besök.

Efter studenten var det dags att hitta på något – Mathilda bosatte sig i Liverpool under vintern. Här tipsar hon om höjdpunkter du inte får missa.

3 snabba frågor till Mathilda

Vad måste man se om man är i Liverpool för första gången?
– Man får inte missa Albert Dock och China Town. Själva stadskärnan är ganska kompakt, så det är inte långt att gå. Om man har en dag extra så kan man åka till Chester. Dit brukar folk åka på romantiska weekends, det ska vara väldigt gemytligt och fint.

Vart går man för att äta gott och gå ut på klubb?
– Ska man gå ut och äta så finns det många restauranger att välja på, men jag gillar Est Est Est (min gamla arbetsplats), Piccolino och Livingroom.

Jag rekommenderar karaoke-baren Shangri-La, tror den ligger på Victoria Street och Magnet, som är en rolig gay-klubb. Ett område med många bra klubbar nära varandra är Concert Square, där finns det mycket att välja på!

Varför ska man välja lilla Liverpool framför exempelvis London?
– Jag tycker att London är för stort. Det spelar ingen roll hur många gånger man åker dit, man hinner aldrig riktigt uppleva staden. Fördelen med Liverpool är att det är lite mindre och behändigare. Alla är trevliga, och man får uppleva hur det är i riktiga England.

Mathildas bästa gratisnöjen i Liverpool

1. Promenad i Sefton Park
En vacker park där jag och min kompis gick långa promenader.
2. Liverpool Cathedral
En väldigt stor katedral, jag är inte kristen, men det där var mäktigt!
3. Biblioteket
Många, många dagar spenderade jag på Liverpools vackra bibliotek. Begravde mig i de nedsuttna sofforna med en trave reseguider, himelriket!
4. Munkmannen
Okej, det är inte gratis – men det är så gott! Mitt inne i stan hade han en vagn där vi jämt stannade så fort vi kände lukten av frityroljan.
5. Promeand i Albert Dock
Det är jättefint vid Albert Dock. Sen kan man ju alltid kika förbi Beatles museet, men det är svindyrt att gå in tråkigt nog.

Nyfiken på England? Läs mer här

Flyg till Storbritannien

Hotell från tre stjärnor i Liverpool

England

Westminister genom linsen
2 / 4
Lutande gubbe i lurvig mössa
4 / 4