Linda är Reseguidens nya TV-stjärna

Rikarda
Medlem sedan 2007, besökt 24 länder

Foto: frokenlinda, medlem sedan 2007
Bild: Linda
I februari sökte vi på Reseguiden en berest medlem som ville arbeta som TV-presentatör. Linda, ett 28-årigt resefreak från Stockholm, fick jobbet.

Hon säger att hon är ett resefreak. Och spontan. Så när Linda för några veckor sedan fick Reseguidens nyhetsbrev gick allt fort. Pang, så var ansökan inskickad, veckan efter var det provfilmning, sedan fick hon jobbet och några dagar senare spelade hon in den första reklamfilmen. På måndag går den första reklamfilmen i TV4 och hon hoppas att den ska inspirera fler att resa.

Trivs bäst vid havet

Linda beskriver sig själv som en äventyrare med smak för havet.

– Jag reser hellre till havet än till en storstad. Men jag ligger inte bara på stranden – det måste hända något. Därför passar dykning och surfing mig perfekt, säger hon.

Hon försöker att resa så mycket som möjligt, ofta åker hon utomlands flera gånger per år. Sommartid blir resorna ofta spontana, men vintertid längre och mer planerade. Hon har redan besökt 38 länder och favoritdestinationerna ligger i Asien och Oceanien.

– Mitt bästa resminne är från Papua Nya Guinea, där vi dök vid ett gammalt flygplansvrak. Plötsligt kom en stor fisk mot oss och det såg ut som om den hade något konstigt i munnen. Sen såg jag att det var en hammarhaj och snart hade vi tre stycken runt oss! Men jag gillar hajar, de är vackra och har otrolig koll och närvaro, säger Linda.

Under våren kommer Linda bland annat att medverka i flera reklamfilmer för Reseguiden. Och så ska hon resa en del också – snart bär det av till Nordirland.

Kolla in Lindas egen sida på Reseguiden.