Lev livet i Los Angeles

Tobi
Medlem sedan 2011, besökt 39 länder

Foto: tobi, medlem sedan 2011
Foto: tobi, medlem sedan 2011
Foto: tobi, medlem sedan 2011
Den amerikanska drömmen börjar med kultur, stjärnor och vackra stränder. Häng med Reseguidens medlem Irene, alias "Tobi" till LA.

Jag trodde aldrig att Los Angeles skulle bli en favorit. LA är den största av Kalifornias 88 städer, med en befolkning på runt 4 miljoner. Det är här magiken finns. Som en före detta flygvärdinna har jag mestadels vart ute efter det kulturella på destinationen, att LA skulle flöda av konst i alla dess skepnader trodde jag aldrig. Jag motbevisades på mitt första besök och har återvänt så fort tillfället yppat sig.

1. Hyr dina drömmars Cadillac

Los Angeles County är ett utspritt område i Kalifornien som har mycket att erbjuda. Ta dig därför gärna en titt efter en hyrbil, då kommer du lättare runt till alla fängslande platser. För att göra upplevelsen mer intressant kan man hyra en gammal Cadillac eller någonting ännu mer extravagant. Sannolikheten är att ju galnare valet är desto mer smälter du in!

2. Änglarnas stad – Los Angeles

Glamour och stjärnor är ingredienserna i luften. På Hollywood Boulevard hittar man ”the walk of fame” och går på stjärnor tills man upptäcker att man står framför Kodak Theater, där Oscars-galan hålls varje år. Har man tur kanske man får träffa några stjärnor från filmduken, om inte kan man alltid låtsas tillsammans med ett utklätt fan. När man fått i sig ruset från stjärnorna kan man ta sig till Hollywood Hills och ta sig upp till Hollywood-skylten. En skylt som symboliserar LA:s storhet. Man får inte klättra hela vägen upp, men bara en kort promenad så är man närmare den amerikanska drömmen än man någonsin vågat tro.

3. Santa Monica Beach

Ett måste är att ta en åktur bort till Santa Monica beach. Där kan man besöka santa Monica Pier som har en färgglad och charmig nöjespark i gammal anda. Du kan köpa ett nöjeshäfte om du bestämt tänker testa alla dess attraktioner, är du en skygg livsnjutare kan du alltid handla enstaka biljetter. Då nöjesparken breder ut sig över havet är pariserhjulet ett måste. Har du tänkte dig ett mer avslappnat nöje för hjärtat kan du alltid ta en tur på vågorna med surfbrädan eller fiska på piren.

4. Pretty Woman… and her Fendi!

Är du en beundrare av Julia Roberts och Richard Geres klassiker ”Pretty Woman” är ett besök på Rodeo Drive något av ett måste. Ett löfte är att du inte kommer vara den enda som vill ta ett kort på gatan. Här sprider sig märkesbutiker ut över platsen som en våg in på land. Nästan så man dras in av ”shopping-demonerna”. Är man mer inne på tiden då ”Beverly Hills 90210” var det coolaste som fanns kanske man kan ta en nostalgitripp i området. Här kan man lätt åka vilse bland alla lyxvillor. Men vem vet kanske slukar den amerikanska drömmen dig om du blundar hårt.

5. När solen går ner börjar festen

Vill du träffa hjärtliga människor ska du definitivt ta sig till Venice. Här hittar man lätt till träffpunkten Venice Beach, min personliga favorit. Strandpromenaden smyckas av konst i alla dess former. Musiker med sina instrument breder ut sig och delar plats med målare eller graffiti-konstnärer. Om du inte vill gå kan du alltid låna ett par roller blades och dansa bland människorna. Planerar du att åka till stranden ska du vänta med att gå hem tills solen gått ner. När du upplevt solnedgången kommer du aldrig att vilja gå hem. Nattens lockelser med livsglada själar kommer att dra dig in i frestelsen av gott sällskap.

Psst! Bra tips!


Flygplatsen LAX ligger en bit utanför, men det är lätt att ta sig in med bussar och/eller hyrbil.
Hyr bil! LA county har många intressanta delar, man sparar och får mer tid över för annat roligt än att kämpa sig fram.

Flyg till Los Angeles

Los Angeles Kalifornien, USA

Nästan som på TV
1 / 33
Hollywood Boulevard
2 / 33
sunset at venice beach
5 / 33
Ingrid Bergman, Walk of Fame
6 / 33
Amerikansk frulle, we like!
7 / 33
Drive In Cocktail
8 / 33
Baywatch x 3
11 / 33
Hollywood Boulevard
13 / 33
I go nuts over the sunset
15 / 33
L.A. downtown.
16 / 33
Surfare i solnedgången
18 / 33
Utsikt från Santa Monica Pier
20 / 33
Sunset Boulevard, Beverly Hills.
21 / 33
Downtown Los Angeles
22 / 33
Utsikt från The Getty över LA
23 / 33
Till och med på kvällen är det bilar överallt!
25 / 33
Santa Monica Sunset
26 / 33
Möte i Hollywood
27 / 33
Snart är vi där!
30 / 33
The Getty Museum
31 / 33
by David Thornell http://www.davidthornell.com
32 / 33
Venice Beach efter solnedgång
33 / 33