Långdestinationerna lockar

Maria
Medlem sedan 2007

Foto: ripley, medlem sedan 2006
Foto: alex81, medlem sedan 2006
Asien, Afrika och Franska Västindien bjuder på några av vinterns populära resmål.

För den som vill fly vintermörkret om några månader börjar det verkligen bli bokningsdags. Researrangörernas vinterprogram har i många fall redan legat ute i ett halvt års tid. Allt fler sparar semesterdagar på sommaren för att kunna sticka iväg några veckor på vintern.

Långdestinationerna klättrar på listorna

– De resmål som klättrar på listorna just nu är alla långdestinationer, säger Roy Ismael på Reseguiden.se. Folk vet att de måste vara ute i god tid och planera bortom nästa ledighet för att vara säker på att komma i väg.

Resmål han tror kommer att vara populära i vinter är destinationer som både erbjuder färdiga paket samt möjlighet att välja själv.

– Thailand är en tungviktare och kommer nog att vara stabil också i år. Däremot ska det bli spännande att se hur det går för grannen Vietnam. Intresset för Vietnam blir allt större och många uppskattar att turismen här är såpass ung, säger Roy Ismael.

– Vidare är Indien och Zanzibar resmål som erbjuder både fantastisk sol och bad men även unika kulturupplevelser och mystik. Sedan lockar den låga dollarn fortfarande och Florida är en vinterdestination med något för alla intressen och åldrar. Min personliga favorit, upplevelsesturismen i Sydafrika, är också ett mycket spännande alternativ. Här hittar man en enorm variation – perfekt för den som inte bara vill sola och bada. Till sist vill jag nämna Guadeloupe i franska Västindien. Här får du en smak av den färgstarka kreolska kulturen i tillägg till exotisk natur, fina stränder och vattensportsmöjligheter.

Alla dessa resmål kan även bokas via charterarrangörerna för den som inte vill paketera sin resa själv.


Hitta mer info
Thailand
Vietnam
Indien
Sydafrika
USA
Guadeloupe
TanzaniaPrisexempel på flyg

[script src=“ type=”text/javascript“ charset=”utf-8“ src=”
http://media.reseguiden.se/cgi-bin/rg/view_data.cgi?event=view&id=39ce16ad706831b42ee67c30646a1fd3&site=reseguiden&javascript=1“”]