Ladda batterierna med en solig weekend

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Darius Linartas
Foto: doris32, medlem sedan 2007
Foto: sofftich, medlem sedan 2008
Bild: Kurtnielsen
Efter en ostabil sommar är det skönt att ladda upp med lite soltimmar. Här är fem weekendresmål som lockar med sommarvärme långt in på hösten.

Ibland känns höstens anstormning läskigt nära – då är det skönt att säkra upp sensommaren med en långhelg i solen. Du behöver inte förlänga helgen med längre än någon enstaka dag för att få en härlig vistelse.

Här är fem perfekta resmål för dig som vill bunkra solenergi:

Barcelona

Barcelona är det perfekta weekendresmålet – åtminstone för dig som gillar kombinationen arkitektur, tapas och bad. Det är nära till strandliv och den som vill ta ett dopp blir inte besviken. Den 23-26 september pågår festivalen BAM som är välfylld med musik- och dansupplevelser.
Flyg: 2135 kronor med Swiss Airlines.
Hotell: 149 kronor per natt i dubbelrum.
Totalt: 2582 kronor per person.

Rom

De hetaste sommardagarna är över och de ringlande köerna till de stora sevärdheterna har kortats avsevärt. Hösten är en bra tid att upptäcka Rom och dess vackra historiska platser. Här kan du varva sightseeingen med shopping och god mat. Den 23 september drar kulturfestivalen Romaeuropa igång och bjuder på teater-, musik- och dansföreställningar ända fram till december.
Flyg: 1668 kronor med Swiss Airlines.
Hotell: 245 kronor per natt i dubbelrum.
Totalt: 2403 kronor per person.

Aten

På hösten är det lättare att njuta av den hektiska storstadens guldkorn, här varvas modernt med inslag från antiken. Ett besök till Akropolis är ett givet måste, men missa inte heller nöjeslivet med barer, ouzerior och tavernor. Den 10 september - 1 oktober är det grön designfestival på torget Syntagma.
Flyg: 2097 kronor med Malev Hungarian.
Hotell: 144 kronor per natt i dubbelrum.
Totalt: 2529 kronor per person.

Faro

Det är billigt och lätt att ta sig till Algarvekustens huvudort Faro som bjuder in till en perfekt långweekend för dig som främst satsar på sol och bad. Missa inte chansen till slappt strandliv på sandöarna Farol, Culatra och Armona utanför Olhão, 8 kilometer öster om Faro. Om utflyktssuget fortsätter är sandslottsutställningen i byn Pêra, nära Albufeira, en spektakulär upplevelse. Utställningen pågår till och med den 22 oktober.
Flyg: 3996 kronor per med Tap Air Portugal.
Hotell: 162 kronor per natt i dubbelrum.
Totalt: 4482 kronor per person.

Marseille

Den multikulturella hamnstaden har tidigare dragits med ett ganska dåligt rykte – nu har det städats upp och du möter en värdig weekendutmanare. Här kan du käka den klassiska fiskgrytan bouillabaisse och andra godsaker eller roa dig i natten. Från den 22 augusti till den 4 oktober går “Septembre en mer” av stapeln med en rad olika evenemang inom bland annat kultur, natur och sport.
Flyg: 1993 kronor med KLM.
Hotell: 223 kronor per natt i dubbelrum.
Totalt: 2662 kronor per person.


Medeltemperaturer i september

Barcelona: 25°
Rom: 26°
Aten: 29°
Faro: 28°
Marseille: 25°

Prisexemplen avser flygresa från Stockholm under helgen den 24-27 september. Totalpriset baseras på tre nätter i dubbelrum på tre-stjärnigt hotell. Priserna hämtades den 21 augusti klockan 09.30.


Hitta din egen weekend:
Sök och jämför flygpriser
Sök och jämför hotell

Besök resmålssidorna:
Barcelona
Rom
Aten
Faro
Marseille