Kunglig lyx

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Dreamstime
Om pengar inte är ett hinder, finns inget som stoppar dig från att lyxa till det rejält. Här är tre tips på exklusiva upplevelser utöver det vanliga. Men var beredd på att smakar det, så kostar det.

Nöje: Te på Baltschug Kempinski Hotel

På ett av Moskvas mest exklusiva hotell, Baltschug Kempinski Hotel, serveras eftermiddagste som lätt blir höjdpunkten på din resa till den ryska huvudstaden. Du väljer själv vilken stil som passar dig. Vill du äta klassiska scones med sylt väljer du klassisk stil. Vill du njuta av kakor och biff tartar med vaktelägg väljer du stilen döpt till Kranzier High Tea. Vill du verkligen lyxa till det väljer du den ryska stilen som innefattar Belugakaviar, blinier och rysk vodka. Du kan också äta sötsaker på kaféet, ta en cocktail i baren och äta snacks i lobbyns lounge.

Hitta dit: Kempinski-moscow.com

Färdmedel: Båt

En lyxkryssning med rederiet Silversea. Isabella Rossellini gör reklam för det italienska rederiet så du vet redan innan att detta är lyx av första klass. Kryssningen tar dig jorden runt på 110 dagar och på båten finns yogalektioner och utomordentlig uppassning. Den 16 januari avgår fartyget Silver Shadow och du väljer själv hur länge du ska hänga med. Resans längd är minst 44 dygn, max 110. Notan? Om du har cirka 450 000 kr över kan du följa med på hela äventyret. För den som bara vill vara borta 44 dygn blir det billigt – för runt 160 500 kr får du den mest prisvärda hytten på kryssaren. Ett rimligt pris, kan man tycka, om man tänker på att champagnen ingår i priset.

Beställ resan nu: Silversea.com

Boende: Burj Al Arab

Där fantasi blir verklighet – så välkomnar hotellkedjan Jumeirah till Burj Al Arab. Burj Al Arab i Dubai är världens enda 7-stjärniga hotell och välkänt för sin överdådiga inredning och höga servicenivå. Din chaufför kör dig vart du vill i en lyxig Rolls Royce eller helikopter och din butler ser till att alla dina önskemål, stora som små, uppfylls. Du kan till exempel välja mellan ett utbud av kuddar, badoljor och musik för din avslappnande stund i jacuzzin och om du inte är nöjd med hotellets meny kan du koordinera en personlig meny i samråd med kocken. På Burj Al Arab hittar du inga rum – här finns bara sviter. Samtliga 202 sviter har två våningar och du huserar på mellan 170 och 780 kvadrat. Varje svit är påkostat inredd med alla tänkbara bekvämligheter, allt från plasma-TV eller egen biograf till jacuzzi och privat bar. Du behöver inte oroa dig över att bli uttråkad heller, i din svit finns dvd-filmer, böcker, 93 TV-kanaler och internet. Vill du leva som en kunglighet på Burj Al Arab kostar det från cirka 13 000 kronor per natt.

Boka rum på: Burj Al Arab

Originaltext: Marlene Linder</a>

Mer lyx:

{{rg_link arrow=“1” article_id=“123” link=“Budgetlyx – något för tunna plånböcker” description="VIP-bio, förstklassiga tågresor och poolhus."}}

{{rg_link arrow=“1” article_id=“124” link=“Mellanlyx– glamour utan att övertrassera kontot” description=" Kabaré, motorcykelresor och Las Vegas."}}

Om Förenade Arabemiraten

Förenade arabemiraten består av sju självständiga emirat där Dubai, Adu Dhabi och Ras al Khaimah är de mest kända. De erbjuder alla sol, vackra sandstränder, bra shopping och ökenutflykter. Mest behagligt väder får du som reser i oktober – mars.
38°
Klimat i september
Utsikt från "At the top"
1 / 9
2 / 9
Burj Al Arab - Al Muntaha
3 / 9
4 / 9
Thinkstock
Dromedarer i öknen
5 / 9
Grand Mosque sett framifrån
8 / 9
"Hidden Beach" 1
9 / 9