Kryssning på hemmaplan

Rikarda
Medlem sedan 2007, besökt 24 länder

Bild: Rikard Andreasson
Foto: treb, medlem sedan 2007
Foto: alx, medlem sedan 2006
Sugen på att pröva kryssning, ekar det i plånboken eller har du kanske ont om tid? Här presenterar vi fyra kortare kryssningar med utgångspunkt i Norden.

Hurtigruten

Hurtigruten har anor sedan slutet av 1800-talet och varje dag, året runt, påbörjar ett fartyg den elva dagar långa resan Bergen-Kirkenes tur och retur.
Men om du vill kan du åka en kortare sträcka, enkel eller tur och retur. Större städer som Bergen, Trondheim och Tromsö har de bästa kommunikationerna och är lättast att nå från Sverige på ett smidigt sätt.
Priser från 1250 norska kronor.

Östersjön

Kring Östersjön finns många spännande sevärdheter och även om många östersjöskryssningar är en vecka eller längre finns det kortare alternativ. Bland annat har Royal Caribbean Cruiseline en resa med fyra nätter ombord på Vision of the Seas med utgångspunkt Stockholm. Under kryssningen hinner du med att bocka av både St Petersburg och Tallinn.
Priser från cirka 3700 kronor.

Göta Kanal

I Sverige är en kryssning utmed Göta Kanal ett spännande alternativ för många kryssningsresenärer. Den kortaste resan med övernattning går mellan Motala och Söderköping, den längsta mellan Göteborg och Stockholm. Då tar det sex dagar och du passerar en älv, tre kanaler, åtta sjöar, två hav och 66 slussar. Utmed vägen görs strandhugg på många historiskt intressanta platser. Du reser, äter och bor på någon av de tre båtar som trafikerar kanalen. Har du tur hamnar du på Juno, en k-märkt skönhet som gått på Göta Kanal sedan 1874.
Priser från 4175 kronor.

Tallinn på 40 timmar

Det är svårt att hitta billigare kryssningar än de som går från Sverige till de Baltikum. Bland annat har Tallink kryssningar till den estniska huvudstaden Tallinn. Kryssningen ger dig två nätter ombord och en dag för att utforska Tallinn. Många av sevärdheterna i staden ligger koncentrerade i centrum, som i sin tur ligger på gångavstånd från hamnen. Från och med 25 april trafikeras sträckan av Baltic Queen, rederiets nya jätte. Är du snabb hinner du kanske boka en hytt på jungfrufärden.
Priser från 185 kronor.


Mer info om kryssning:
Hurtigruten
Royal Caribbean
Göta Kanal
Tallinksilja

Sugen på kryssning?


Reseguidens alla erbjudanden på kryssningar