Kreta är Greklands populäraste ö

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Grekland är ett populärt sommaresmål för den som vill solsäkra semestern. Det finns en nästan oändlig mängd öar att välja bland, men när vi bad medlemmarna tycka till var det Kreta som drog ifrån i popularitet.

Nyligen ställde vi frågan om vilken som är Greklands bästa ö – och vi fick fler än tusen svar. Kreta tog täten med 27 % av rösterna, vilket var nästan dubbelt så många som tvåan Rhodos knep. Santorini hamnade på tredjeplats, tätt följd av både Samos och Skiathos som hade ungefär lika många röster.

Grekiska öar – topp 5

Kreta
Rhodos
Santorini
Samos
Skiathos

Förutom öarna ovan fanns också Naxos, Zakynthos, Korfu, Kefalonia, Kos och Lefkas med att välja bland i resometern. Men många valde också alternativet “Annan ö”, något som visar tydligt på att många har sin egen lilla favoritö. Och det är ju faktiskt lite där i det fina med Grekland ligger – det finns vitt skiftande öar – både i karaktär och natur. Någonting för alla, helt enkelt.

2 röster om Kreta

Haffe63 säger: Jag rekommenderar den rosa stranden på Elafonissis med kristallklart vatten eller den mysiga gamla stan med shopping i Chania. Man kan också köra runt på öns slingriga bergsvägar och upptäcka små lokala caféer, inringade med olivlundar. Och förstås den goda grekiska maten med en stor kall öl på bordet.

Jungfrufisk säger: På södra Kreta hittar man lugnet., små byar, ensliga stränder och massor av trevligt folk. Där är det också lätt att köra bil. Fina vägar och lite trafik. Kreta är tillräckligt stort för att man ska vilja åka dit många gånger och upptäcka mer och mer.


Mer Kreta:
Kretas resmålssida

Om Kreta Grekland

Greklands största ö är Kreta som har något för alla. De flesta skandinavier bor i någon av semesterorterna på Chaniakusten med sina många sandstränder. Kreta bjuder också på fantastiska naturupplevelser, vingårdar, vandringsturer och shopping.
Matupplevelser
Natur
Barnvänligt
Nattliv
Romantiskt
Sandstrand
Shopping
26°
Klimat i september
26°
Badtemp i september
4tim
Flygtid från Stockholm