Kortkryssa till minipris

Veronicah
Medlem sedan 2009, besökt 20 länder

Bild: Mike Brake
För många av oss avgör plånboken vart vi åker på kryssning. Vi har letat reda på aktörer som erbjuder kortkryssningar till extremt låga priser. Vad sägs om ett minikryss för 75 kronor?

Här får du några exempel på kryssningar där du kan spara både tid och pengar:

Tallink Silja Line

Många åker till Åbo för att besöka Mumindalen, men staden bjuder också på spännande arkitektur, shopping och annorlunda barer. Kvällsbåten till Åbo heter Galaxy och är ett av Tallink Silja Lines lyxigaste fartyg. Med fem restauranger och åtta barer väntar en spännande kväll på sjön.
Linje: Stockholm – Åbo – Stockholm
Pris: från 75 kronor per person i innerhytt.

Birka Cruises

Ombord finns allt du kan önska för en riktig minisemester, vare sig du är ute efter god mat och nöjen, tax free-shopping eller bara skön avkoppling. I relax-avdelningen kan du både sola, bada och välja mellan ett stort antal behandlingar. Det finns också alltid disco, dansband och karaoke ombord.
Linje: Stockholm – Mariehamn – Stockholm
Pris: från 75 kronor per person.

Viking Line

Kryssa till den trendiga, sevärda och populära finska huvudstaden. Ombord på Viking Line kan du bada bastu, plumsa ned i en pool, njuta av god mat och dryck, eller slå ut håret på inbjudande pubar och discon. På scenen står dagligen orkestrar med en bred repertoar av medryckande dansmusik, ofta med internationell prägel.
Linje: Stockholm – Helsingfors – Stockholm
Pris: från 90 kronor per person i innerhytt.

DFDS

Gör helgen eller vardagen lite roligare med en kryssning – till halva priset! Bjud med någon du håller av på en MiniCruise från Köpenhamn till Oslo. Ni reser 2 men betalar bara för 1. Det finns många sätt att roa sig på ombord – livemusik och dans, barer och kaféer, samt tax free-affärer.
Linje: Köpenhamn – Oslo
Pris: från 299 kronor per person i insides tvåbäddshytt.

Stena Line

Njut av livet till havs med både nöje och avkoppling under färden till Gdynia i Polen. Ta med dina vänner och res på nöjeskryss med Stena Baltica. Njut av god mat och dryck, dans och underhållning. Shoppa i butiken och unna dig en behandling i Stena Lines Wellness Center.
Linje: Karlskrona – Gdynia (Polen) – Karlskrona
Pris: från 375 kronor per person i insides fyrbäddshytt.