Köp rätt semesterkamera

Rikarda
Medlem sedan 2007, besökt 24 länder

Foto: Rikard Andreasson
Vi har olika krav på vår semesterkamera, vissa vill ha full kontroll, andra vill bara trycka av och låta kameran göra jobbet. Här presenterar vi fem kameror som vänder sig till olika typer av fotografer. Gemensamt är att de alla fått fina resultat i olika oberoende tester.

Canon G9

Bland kompaktkamerorna är Canon G9 en av värstingarna just nu. En systemkamera i dvärgformat. Perfekt för dig som inte är sugen på en systemkamera, men vill ha en smidig och stryktålig reskompis. G9 har många inställningsmöjligheter och 12,1 megapixel.
Info: www.canon.se
Pris: 4650 kronor

Nikon Coolpix P5100

Precis som Canon G9 är Nikon Coolpix 5100 en kamera med många inställningsmöjligheter. En välfylld gottepåse för den som gillar att vara kreativ. Stor skärm och ett skönt handtag gör kameran smidig att använda. 12, 1 megapixel.
www.nikon.se
Pris: 2995 kronor

Panasonic Lumix DMC-TZ3

Krångligt namn på en trevlig kamera. DMC-TZ3 har mycket av det som en krävs av en resekamera: bra zoomomfång (motsvarande 28-280 mm), en rejäl display, 7.2 megapixel, många inställningsmöjligheter och ett litet format.
Info: www.panasonic.se
Pris: 3395 kronor

Ricoh Caplio R6

Många kompaktkamerasnobbar har Richo Capilo GR som favorit. För den som vill ha lite mer hjälp vid fotograferandet är R6 ett bra alternativ. Den är liten och lätt men är ändå snabb, har ett stort zoomomfång, är lätthantelig och har en bra display.
7 megapixel
Info: www.richo.com
Pris: 3000 kronor

Fuji Finepix F40fd

En helautomatisk kamera för den som inte är intresserad av en massa inställningar. Kameran har motivprogram för porträtt, landskap, sport, natt, fyrverkerier, solnedgång, snö, strand, under vatten, museum, fest, blommor, text samt action.
Denna modell har 8,3 megapixel
Info: www.fujifilm.se
Pris: 2000 kronor