Kombinera weekend med sport

Teresen
Medlem sedan 2013, besökt 8 länder

Foto: Thinkstock
Sport är bäst på plats, se till att vara där när de stora målen görs och bästa Formel 1-bilarna går i mål. Här är några resmål att åka till under en weekend i vår eller sommar.

Det finns många sköna weekendresmål som passar perfekt om du vill kombinera en weekend med ett sportevenemang. För visst är det något särskilt att uppleva det på plats, bland andra lika inbitna supportrar? Här är några städer som kanske får ditt sporthjärta att klappa lite extra.

Upplev fotboll i Europas största arena i Barcelona

I Barcelona kan du se de bästa matcherna på Europas största fotbollsarenan Camp Nou. Det sägs vara en upplevelse, oavsett hur viktig matchen än är. Det går dessutom att ta en rundtur i arenan, vilket innefattar bland annat omklädningsrum och avbytarbänk. I Barcelona kan du även strosa på paradgatan La Rambla, hitta lyxig shopping, se fantastiska katedralen Sagrada Família och lägga några timmar på stranden. Flyget hit tar ungefär tre timmar och du landar antingen på flygplatsen El Prat eller flygplatsen Girona.
Flyg till Barcelona | Hotell i Barcelona | Sporterbjudanden till Barcelona

Se Zlatan göra mål i Paris

I Paris kan du se Zlatan göra mål för nya klubben Paris-Saint Germain i hemmaarenan, Parc des Princes. Norr om Paris ligger den nationella fotbollsarenan Stade de France, som är Europas fjärde största. Här kommer EM hålla till år 2016. Andra höjdpunkter är Eiffeltornet, Notre Dame-kyrkan och Louvren-museet. Barnens favorit är utan tvekan Disneyland. Paris största flygplatser är Charles de Gaulle Airport och Paris Beauvais-Tille Airport och det tar ungefär två timmar att flyga hit.
Flyg till Paris | Hotell i Paris | Sporterbjudanden till Frankrike

Monaco lockar med lyx och snabba bilar

Är du motorsportintresserad ska du uppleva Formel 1 på plats och Monaco är ett resmål som verkligen levererar. Loppen körs främst under sommarhalvåret och då på Monacos vanliga gator. I maj körs Monacos Grand Pix i Monte Carlo och det är ett av de mer exklusiva loppen. Monaco ligger på Franska rivieran och är omringad av höga berg. Hit kommer många kändisar och kring kasionot avlöser lyxbilarna varandra och nere i hamnen trängs lyxyachterna. Du tar dig enklast till Monaco med flyg till Nice, som ligger två mil bort. Flygresan tar ungefär tre timmar.
Flyg till Nice | Hotell i Monaco | Hotell i Nice | Sporterbjudanden till Monaco

Roa dig med Formel 1 i Budapest

Strax utanför Budapest ligger Hungaroring, en av Europas största Formel 1-arenor. Arenan ligger i en dal vilket gör att du ser större delen av racet var du än sitter. I juli kan du se Ungerns Grand Pix. Budapest lockar dessutom med gamla terminalbad, vacker arkitektur, god mat och kultur i världsklass. Staden delas i två av Donau-floden och binds samman med flera broar. Hit tar du dig på bara två timmar med flyg.
Flyg till Budapest | Hotell i Budapest | Sporterbjudanden till Budapest


Flygbiljetter till sköna sportstäderHotell i BarcelonaHotell i ParisHotell i MonacoHotell i BudapestTuffa sportpaket för dig som älskar sport