Kombinera strand och storstad i London

Rikarda
Medlem sedan 2007, besökt 24 länder

London är ett av våra mest populära resmål. Oavsett årstid åker vi dit för att shoppa, uppleva och besöka alla världsberömda sevärdheter. Men varför inte testa att bo billigare i en annan stad och kombinera megacitypuls med slappt småstads- eller badortsliv? Här listar vi 4 städer som ligger på bekvämt tågavstånd från London.

Under sommaren kan det vara skönt att komma ifrån storstaden. I år adderar OS ytterligare galenskap till en stad med redan hög puls. Här är städerna där du varvar ner bäst, men ändå har nära till London.

Brighton

Bor du i Brighton har du minde än en timme med tåg i till London. Perfekt om du vill uppleva storstad och badsemester på samma dag. Brighton har 300 000 invånare och ett bra utbud på shopping, restauranger, pubar och nöjen.

Oxford

Oxford ligger 8 mil norr om London och har cirka 100 000 invånare. Staden är främst känd för sitt universitet och de flesta sevärdheterna är av det kulturella slaget. Tåget in till London tar cirka en timme.

Bournemouth

Staden är en av Englands mest klassiska badorter. Här hittar du 11 kilometer strand och vacker arkitektur. I Bournemouth kan du leva klassiskt engelsk strandliv och besöka det kända akvariet Oceanarium. Tåget in till London tar nästan 2 timmar, så det är kanske inte en resa du gör varje dag.

Cambridge

Precis som i Oxford är universitetet stadens stora attraktion. Här har genier som Darwin, Newton och John Cleese studerat. Men Cambridge är mycket mer än universitetet. Marknaden är en känd sevärdhet och i stadens centrum hittar du ett charmigt gytter av bokaffärer, pubar, kaféer och restauranger.
Tåget in till London tar lite mer än en timme


Hotell i BrightonHotell i OxfordHotell i BournemouthHotell i CambridgeOm du hellre stannar i London

Om London England

Englands huvudstad London är staden för dig som gillar puls. London passar de allra flesta med shopping i världsklass, mysiga kvarter, restauranger och massor av sevärdheter och nöjen. Närheten till Sverige är också en fördel, flyg tar cirka 2 timmar.
Matupplevelser
Historia
Konst
Kultur
Storstad
Barnvänligt
Shopping
20°
Klimat i september
En av få "gamla" bussar i trafik
1 / 44
Piccadilly Circus
4 / 44
Taxibil målad i brittiska flaggans färger.
6 / 44
Camden market
7 / 44
Sverige-Brasilien
8 / 44
London by night
9 / 44
Lutande gubbe i lurvig mössa
12 / 44
Telefonautomater
16 / 44
Street of Eternal Love
19 / 44
Vackert i London
20 / 44
Fish´n chips
22 / 44
Pubskylt på Tottenham Court road
25 / 44
The White Lion
26 / 44
Westminster Abbey
36 / 44
Canary Wharf
37 / 44
Ale, cider, meat
40 / 44
Inte utan mitt paraply
44 / 44