Kom igång på semestern

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: annna, medlem sedan 2006
Foto: gun, medlem sedan 2006
Helgerna är förbi och vad kan passa bättre just nu än en aktiv resa? Vi tipsar om fem utmärkta paketresor för dig som vill ha ut lite extra av semestern.

Fem tips på aktiva resor:

1. Golfa på Kuba
Njut av två dagar med golf på Varadero Golf Club: inklusive greenfee, 3 nätter på femstjärniga Hotel Melia Las Americas med All-Inclusive. Hotellet ligger vid den vackra Varadero Beach och du kan också passa på att sola och bada.
Pris: Cirka 3500 kronor (flyg ingår ej).
Läs mer om golfvistelsen här

2. Prova dykning
Åk till Redang Island i Malaysia på dykresa. Det finns alternativ både för erfarna dykare och nybörjare. Flyg och 10 nätters boende ingår och du kan själv vara med och utforma ditt paket.
Pris: Från 12 950 kronor
Läs mer om dykpaketet här

3. Vandra på Afrikas högsta berg
Har du drömt om att bestiga Kilimanjaro? Nu har du chansen och till din hjälp har du engelska guider. Helpension ingår och du övernattar i tält. Gör någonting annorlunda på semestern i år.
Pris: Från 12 900 kronor för 8 dagar. Flyg till Afrika ingår ej.
Läs mer om vandringspaketet

4. Kombinera ridning och spa i Toscana
Upplev Toscana i sadeln på ett fem-dagars ridäventyr som avslutas med en härlig halvdag på spa. Övernattningar, tre dagar med ridning och spabesöket ingår.
Pris: Med flyg från Köpenhamn: 14790 kronor eller utan flyg för 11590 kronor.
Kolla in ridäventyret

5. Cykla längs vinvägen i Alsace
Du cyklar från Strasbourg till Colmar i lugn och ro och kan äta gott längs vägen. Ditt bagage transporteras mellan hotellen och du slipper tänka på det praktiska då cykeln ingår i priset, liksom övernattningarna. Upplev mysiga byar med korsvirkeshus och vacker natur. Turen är fem dagar och svårighetsgraden ganska enkel.
Pris: Från 6 685 kronor. Resa till Strasbourg tillkommer.
Läs om cykelturen längs vinvägenVälj bland fler aktiva resor:

Golf
Dykning
Vandring
Ridresor
Cykling