Koh Chang är bästa ön

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

De thailändska öarna är populära resmål och nyligen frågade vi runt bland medlemmarna för att ta reda på vilken ö som är deras favorit – Koh Chang vann kampen med en hårsmån.

Thailand är ett populärt resmål bland svenskar och när vi frågade medlemmarna om deras favoritöar visade det sig att Koh Chang låg i topp, men kampen var jämn och Koh Phi-Phi och Koh Lanta låg inte långt efter. Här tipsar några medlemmar om favoriten Koh Chang i provinsen Trat nära gränsen till Kambodja.

Medlemstips från Koh Chang


Vasco frågar:
Jag och frugan åker till Koh Chang i januari och jag är tacksam för tips som rör boende, transporter och bra utflykter. Är det okej att åka taxi från Bangkok ner till Trat?

Leifulla svarar:
Vi åkte åt andra hållet men det går utmärkt att ta en taxi från Bangkok till Trat och färja över till Koh Chang. Det finns färdiga priser för sträckan men diskutera ändå med chaffören. Det går också billiga snabbbussar till hamnen i Trat.

Vi bodde nu i oktober på KC Grande Resort på Koh Chang som ligger direkt på White Sand Beach. De har byggt nya hotellrum som öppnade nu i november samt en stor ny pool och reception. Personalen är mycket gästvänliga och de har god mat i restaurangen.
Vi upplevde Koh Chang som det bästa alternativet i Thailand och vi har rest runt till nästan alla ställen. Det går båtar från södra ön ut till de andra öarna, glöm ej att åka med på en snorkeltur.

Zapalot svarar:
Vad kul att ni väljer öarna runt Koh Chang, det är våra absoluta favoriter! Har rest en del i Thailand och visst finns det många fina öar o stränder men …dessa är bara bäst!

Koh Maak och Koh Kood och alla småöar är helt enkelt fantastiska!
Det finns hur mycket som helst att göra, från bad och sol till enorma naturupplevelser. Åk på en snorkeltur eller ät lunch eller middag på någon av dom små restaurangerna vid havet, enkelt och ofantligt gott. Vi har åkt till området i fyra år nu och känner att det finns massor kvar att se!

Magganbyk svarar:

Vi har varit på Koh Chang och Koh Maak. Koh Maak upplevde vi som paradiset och vi bodde på Cocco cape Resort. Stranden var grund och fantastiskt. På Koh Chang var våran absolut favorit Tropicana Resort, med jättefin och mysig trädgård och pool.

Thailändska öar topp 5

Koh Chang
Koh Phi-phi
Koh Lanta
Koh Samet
Koh Phangan

Kolla in Thailands resmålssida – allt om Thailand på ett ställe


Sista minuten Thailand

Om Thailand

De milslånga kritvita stränderna, det klarblåa vattnet och det härliga klimatet har gjort Thailand till en svenskfavorit. Här finns också fantastisk mat, bra shopping och en oerhört gästvänlig miljö. Bangkok är huvudstaden.
grönt är skönt!
3 / 26
Eftermiddagssiesta på Phi Phi
4 / 26
Lugn och ro...
5 / 26
Longtail i kvällsbrisen
8 / 26
Chicken Island
10 / 26
Ingen Trängsel På Koh Lipe
11 / 26
Hotel California, Dolphin Bay
12 / 26
Vacker park vid Sankampaeng Hot Spring
14 / 26
Morgonljus, Railay Beach West
15 / 26
Fiskehamnen i Khao Takiap
16 / 26
Sjö i djungeln
17 / 26
Min bästa strandbild
19 / 26
A walk in Paradise
20 / 26
Strand på Phi Phi Islands
23 / 26
Poolen på Railay Village Resort
24 / 26