Kattsingen, vilket flyg!

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Airbus
Bild: Luke Lai
Bild: Airbus
Bild: Luke Lai
Bild: Luke Lai
Bild: Luke Lai
Taiwanesiska flygbolaget Eva Air flyger med vad som troligen är världens sötaste flygplan. Samarbetet mellan dem och Hello Kittys japanska skapare Sanrio gör succé.

Under vinter har tre nya Hello Kitty-flygplan haft premiär hos bolaget Eva Air. De sockersöta planen flyger från Taiwans huvudstad Taipei till bland annat Tokyo och Seoul.

Hello Kitty-tema utifrån och in

De tre nya planen pryds alla av Hello Kitty, med lite olika motiv. Planen är av typen Airbus 330-300 och har 30 säten i förstaklass och 276 ekonomiplatser vardera. De glada målningarna utanpå planen är inte det enda som är utmärkande – Hello Kitty dyker upp på allt från boardingpass till muggar och kuddar ombord. Dessutom finns självklart limiterade prylar att köpa i taxfreebutiken.

Eva Air är baserat i Taipei och flyger främst i Asien, men har också rutter till Europa, USA och Australien. Det har varit mycket stor efterfrågan på att få flyga med det begränsade antalet temaplan som företaget har, men än så länge trafikeras de allra flesta rutterna av vanliga plan.

(Bild 2 – 5: Luke Lai, licens Creative Commons BYNC 2.0.)

Taipei Taiwan

Populära resor från Göteborg till Taipei