Kärlek i julstaden Göteborg

Veronicah
Medlem sedan 2009, besökt 20 länder

Bild: Konstantin Suyagin
Bild: Lisebergs Mediabank
Bild: Dick Gillberg
Göteborg bjuder på en julstämning som skulle kunna få vilken som helst stad att bli avundsjuk. I år ljussätts hela Göteborg i kärlekens tecken.

Göteborg har ambitioner om att vara julstaden och julresmål nummer ett i Norden. Julstaden Göteborg betyder miljontals julljus på Liseberg som sträcker sig via Götaplatsen och Avenyn hela vägen ner till Göteborgs hamn.

Julhandla på mysiga marknader

På Liseberg arrangeras Sveriges största julmarknad. Hela parken är upplyst av miljontals juleljus. Här finns allt som hör julen till: glögg och pepparkakor, skridskobana, sång och musik, julmarknad, åkattraktioner, skidbacke och mycket mer. Utöver Liseberg lockar bland annat Kronhuset, Haga och Gunnebo Slott med härliga juldofter, hantverk och annorlunda julklappar.

Julpyntade butiker och gågator

Mitt inne i Nordstans stora affärscentrum är butiker och gågator julpyntade. Här hittar du även en julmarknad med ett 40-tal hantverkare, såväl unga designers som traditionella slöjdare. Öppet butikstider, alla dagar från 16 november till 30 december.

Kyssa under misteln

I Bältespännarparken mitt emot Storan, uppträder Den sjungande julgranen och du kan ta en sväng på skridskor. Du kan också åka skridskor på Heden. I Bältespännarparken kan du även boka tid på Goteborg.com för gratis fotografering under misteln i en vintrig miljö. Fotografering sker varje dag mellan klockan 16-20, den 11-23 december. Föreviga kyssen med en bild!

Sveriges största julfilm projiceras mot Konstmuseets gigantiska fasad. I år visas julfilmen (med premiär 11 december) även i mellandagarna och avslutas med en specialföreställning vid tolvslaget på nyårsafton. På husfasaderna på Harry Hjörnes plats kan du uppleva ett effektfullt, multimedia julspel.

Varje år är det lika spännande att invänta julskyltningen i NK:s fönster på Östra Hamngatan. Den 22 november täcks skyltfönstret av och julen kommer ut till oss alla.

Nyfiken på Göteborg? Läs mer här.

Hotell i Göteborg från 3 stjärnor

Göteborg Sverige

Söndagspromenad i Haga
2 / 32
En stad i vatten
7 / 32
Älvsborgsbron i solnedgång
8 / 32
Göteborgs Hamninlopp
9 / 32
Utsikt ger insikt
10 / 32
Jul på Liseberg
11 / 32
Bild tagen från Brännö brygga.
12 / 32
Västra hamnkanalen
13 / 32
saltholmen/solnedgång
17 / 32
Carnegie Sockerbruk
18 / 32
Gatenhielmska kulturreservatet i Majorna
20 / 32
Spårvagnen till Liseberg
23 / 32
Ingen jul utan ett besök på Lisebergs julmarknad
24 / 32
Alla goda ting är tre.
26 / 32
Kall vinterdag
28 / 32
Paddan Feskekörka Göteborg
30 / 32
Älvsborgs fästning sett från ovan
32 / 32
Populära resor från Göteborg till Göteborg