Karibiska strandfavoriter

Stine
Medlem sedan 2011, besökt 19 länder

Foto: Thinkstock
Foto: bara_patti, medlem sedan 2006
Foto: partar, medlem sedan 2010
Foto: worldofmarie, medlem sedan 2007
Foto: Thinkstock
Foto: worldofmarie, medlem sedan 2007
Foto: metalgirl, medlem sedan 2007
Att det Karibiska havet har några utav världens bästa stränder finns det inget tvivel om. Och Karibien som resmål blir bara mer och mer populärt, speciellt nu när det går flera direktflyg från Sverige. Här tipsar vi om 9 strandfavoriter.

Eagle Beach, Aruba

Om det är vit sand som känns som potatismjöl och tukost hav du är ute efter är Eagle Beach på ön Aruba ett bra val. Här är det solsängar, parasoll och lata dagar som väntar. Inga höghus och stress så långt ögat når.

Great Guana Cay, Bahamas

Den här stranden är mångas favorit på Bahamas, och det är verkligen ett tropiskt paradis med allt som hör till; strandbarer, solsängar, kritvit sand, turkost hav och karibiska rytmer.

Seven Mile Beach, Grand Cayman

Mjuk och härlig korallsand, och lyxhotell på rad med utsikt över det Karibiska havet. Stranden är nästan nio kilometer lång och trots alla dessa hotell är det väldigt sällan som stranden blir fullpackad.

Playa Rincon, Dominikanska republiken

Möjligtvis landets allra bästra strand, och då finns det många att välja på. Den ligger nästan helt orörd inne i en bukt på Samanahalvön, och för att ta sig hit måste du ta antingen en båt eller en bil med fyrhjulsdrift. Väl framme väntar en gyllene sandstrand och gröna palmer.

St. Jean Beach, St Barths

Den här stranden är egentligen två stränder separerade av hotellet Eden Rock. Sanden är kritvit och havet är så turkost att det nästan ser overkligt ut. Här finns allt från lyxhotell och heta strandklubbar till lugnare områden med bara en liten strandbar och några solsängar.

Pigeon Point, Tobago

Många gånger korad till Tobagos vackraste strand, och det är verkligen inte oförtjänt. Den vita sanden, det smaragdgröna vattnet och de många faciliteterna som dusch, toalett, strandrestauranger och solsängar gör att detta är en perfekt strand att tillbringa några dagar på.

Shoal Bay, Anguilla

Den karibiska stranddrömmen uppfyller du enkelt här på Anguilla och Shoal Bay. Vattnet är extremt turkost och kristallklart, sanden är mjuk och kritvit – en helt perfekt strand med andra ord. Som om inte det vore nog finns det mysiga små restauranger och strandbarer, samt vattensporter för de som vill göra annat än att bara ligga och sola.

White Bay, British Virgin Islands

På den lilla ön Jost Van Dyke finner du strandparadiset White Bay Beach. En kritvit sandstrand inne i en bukt omringat av grön skog och palmer. Ett orört litet paradis långt bort från de stora kryssningsfartygen och charterhotellen.

Grand Anse, Grenada

Grenada har många fina stränder, men Grand Anse är nog en av de allra bästa. Tre kilometer av fin sand, stilla hav och lite vind. Några små barer och matbodar finns som säljer god och billig mat, om du inte vill äta på några av de flotta hotellen som ligger ovanför stranden.


Karibisk charter

Om Aruba

Aruba ligger i den holländskspråkiga delen av Karibien strax norr om Venezuela. Ön är omtalad för sina underbara vita stränder, ligger utanför orkanbältet och vädret är bra året om. I huvudstaden Oranjestad shoppar du ”duty free” cruise style.