Karibiens 7 skönaste öar

Louisewinberg
Medlem sedan 2010, besökt 32 länder

Foto: Thinkstock
Foto: agnelm, medlem sedan 2007
Foto: cingelsson, medlem sedan 2006
Foto: alex81, medlem sedan 2006
Foto: tobbeti, medlem sedan 2006
Foto: worldofmarie, medlem sedan 2007
Foto: anqiz, medlem sedan 2006
Dröm dig bort till kritvita stränder, vajande palmer och turkosblått vatten. Det finns många sköna öar i Karibien och vi har plockat fram sju att längta till.

Det finns många sköna öar i Karibien och alla har sin favorit. Vi har plockat fram sju öar så att du kan inspireras till vinterns resa.

Tobago - Karibiens Galapagos

Tobago är lillasyster till den större ön Trinidad, och kallas för Karibiens Galapagos på grund av sin vackra natur, välbevarade regnskog och rika djurliv. Enligt sägnen hade Daniel Dafoe Tobago i tankarna när han skrev Robinson Cruse. Huvudstaden heter Port of Spain och det officiella språket är engelska. Apollo har charter hit.
- Hitta din resa till Tobago >>

Aruba – en pastellfärgad pärla

Aruba är soldyrkarnas paradis med en fantastisk kust och hit går det att åka året om. Ligger precis norr om Venezuela utanför det så kallade orkanbältet så när vi har vinter har ön sin regnperiod. Det märks dock inte så mycket eftersom regnskurarna oftast kommer nattetid eller tidig förmiddag. Klarast vatten är det i juli till oktober. Huvudstaden heter Oranjestad och är känd för sina pastellfärgade hus och lyxshopping. Åk på charter hit med Ving.
- Hitta din resa till Aruba >>

Spännande kontraster på Kuba

Kuba är ön som svänger av latinorytmer och livsgläjde kombinerat med ett strängt kommunistiskt styre. Det har lett till en särprägel på flera sätt. Det kommunistiska styret har till exempel resulterat i importstoppet, som i sin tur lett till att bilarna som rullar på gatorna är från 50-talet. Det är som att kastas tillbaka i tiden. Kuba är en som går att utforska på flera plan. Ön är stor och många satsar på västra delen med Havanna och Viñalesdalen. Det finns också fina små öar i form av Cayo Largo och Cayo Levisa. De flesta charterresorna hit är med all inclusive, åk hit med Apollo eller Ving.
- Hitta din resa till Kuba >>

Franskt i Guadeloupe

Guadaloupe är en ö-grupp som tillhör Frankrike och tillhör därför EU. De två största öarna är sammanlänkade av en bro och ser ut som en fjäril från luften. Den västra, Basse-Terre, har både vulkaner och tropisk regnskog, medan den östra Grand Terre mest består av lågland och stränder. Huvudstaden heter Basse-Terre men den största staden är Ponte-à-Pitre. Det officiella språket är franska. Langley har charter hit. Annars åker du reguljärt via USA eller Europa, främst Frankrike.
- Hitta din charter till Guadeloupe >>
- Hitta flyg och hotell i Guadeloupe >>

Tropisk lyx på Dominikanska republiken

Dominikanska republiken är en republik som utgör två tredjedelar av ön Hispaniola. Den västra delen upptas av Haiti. Dominikanska är ett populärt charterresmål och känt som all inclusiveparadiset nummer ett! Perfekt för den som vill ha tropisk lyx och komfort. Ett av de mest populära resmålen i Karibien. Huvustaden heter Santo Domingo och det officiella språket är spanska. Åk hit med Apollo, Ving eller Fritidsresor.
- Hitta din charter till Dominikanska republiken >>

Milslånga sandstränder på Barbados

Barbados är den östligaste av de karibiska öarna och en del av De små Antillerna. Här kan du snorkla bland korallreven i Carlisle Bay, njuta på milslånga sandstränder eller stilla shoppinglusten längs Broadstreet i huvudstaden Bridgetown. Det officiella språket på ö-gruppen är engelska. Åk hit med Fritidsresor.
- Hitta din charter till Barbados >>

Eldorado under ytan på Curaçao

Curaçao är den största av ABC-öarna, alltså Aruba, Bonaire, Curaçao. Framför allt är ön känd som ett dykeldorado. Runt ön finns 40 fantastiska sites, alla med sin särprägel. Huvustaden Williamsstad är vacker och med på Unesco:s världsarvslista. Hit reser du med reguljärflyg.
- Hitta din resa till Curaçao >>

I vår jämförelsetjänst söker du efter resor till hela världen.
- Hitta din charter >>
- Hitta ditt flyg >>
- Hitta ditt boende >>

Karibien

I väntan på turister
3 / 31
Sitter o spanar lite
7 / 31
Hästparkering
13 / 31
Centrala Havanna - Plaza de la Cathedral
15 / 31
Vy från enda restaurangen
16 / 31
Cayo Blanco, den vita ön.
17 / 31
Havannas coco loco taxi
19 / 31
a Pink ride of Havana
20 / 31
Utsikt över Viñalesdalen.
22 / 31
Stranden i Varadero
23 / 31
Skönt med skugga
25 / 31
Taget från bilen
30 / 31