Kanarieöarna – ett solsäkert kort i vinter

Louisewinberg
Medlem sedan 2010, besökt 32 länder

Åk till Kanarieöarna i vinter. Charterbolagen har satt in massor av nya resor dit. Det är garanterat fritt från uppror, solsäkert, nära och inte särskilt dyrt.

Med inställda resor till Egypten under resten av vintersäsongen, har charterbolagen satt in nya resor. Framför allt går resorna till Kanarieöarna då det är där det finns flest platser, både vad det gäller flyg och hotell.

Apollo

Apollo har satt in 20 000 extra resor till Lanzarote, Gran Canaria, teneriffa och Fuerteventura.
– Det var ungefär 26 500 personer som drabbades av de inställda resorna till Egypten. Ungefär 75 till 80 procent av dem har bokat om till en annan resa, säger Kajsa Moström, informationschef.
Men det finns resor kvar. Det är väldigt bokat de närmsta veckorna då det är sportlovsveckor. Men det finns en del sista minuten och framåt mars april finns det ganska bra om resor till Kanarieöarna.

Prisexempel för dig som reser utan barn: Sista minuten med ospecificerat boende till Fuerteventura den den 17/2 från 3698 kronor per person. Charter med avresa den 10/3 kostar till exemepl 5498 per person del i dubblerum på trestjärniga Club Caleta Dorada Fuerteventura.

För familjen: En vecka på fyrstjärniga Las Marismas på Fuerteventura med avresa 27/3, 20 192 kronor för två vuxna och två barn. För lyxlirarna finns femstjärniga Lopesan Baobab på Gran Canaria med avresa 23/3. Det kostar 41 592 för två vuxna och två barn.

Ving

Ving har satt in 15 000 nya resor till Gran Canaria, Teneriffa och Fuerteventura. Charlotte Hallencreutz, informatör på Ving, förklarar att det är väldigt bokat de närmsta veckorna då det är sportlov.
– Sportlovsveckorna är bokade sedan länge. Vi hade ungefär 15 000 bokade resor till Egypten under våren. Ungefär hälften av de har bokat en ny resa, säger hon.

Prisexempel: En vecka på trestjärniga Alto Lido på Madeira kostar totalt 12 550 kronor för två personer med avresa 18/3 Madeira.

Prisexempel för famliljen: En vecka med två vuxna och två barn med avresa den 3/3 till Fuerteventura och trestjärniga Stella Canaris kostar 19 400 kronor.

Fritidsresor

Fritidsresor har satt in 25 000 extra resor till Kanarieöarna samt Kap Verde.
– Resorna går åt snabbt och priserna ändras hela tiden. Men det finns resor kvar, säger Marie Malmros på Fritidsresor.

Prisexempel: Två vuxna på trestjärniga Bellavista på Teneriffa kostar 10 296 kronor totalt med frukost, eller 4948 kronor per person med avresa den 22/2.

Samtliga prisexempel är med avresa från Arlanda, Stockholm.

Hitta billiga resor till Spanien här.


Charter till SpanienSista minuten till Kanarieöarna


Om Kanarieöarna Spanien

Kanarieöarna är en populär ögrupp som tillhör Spanien. Öarna erbjuder ett solsäkert klimat, fantastiska stränder och spännande aktiviteter. De mest kända är Gran Canaria och Teneriffa, men alla 13 öar har sin unika charm. Res hit året runt.