Julshopping runt om i Sverige

Paulina
Medlem sedan 2006, besökt 24 länder

Foto: Thinkstock
Foto: Gekås.se
Foto: Freeport.se
Det närmar sig julafton och kanske har du redan nu många klappar klara? Vi hjälper dig här med tips på var du kan hitta den bästa julklappsshoppingen. Åk till en ny stad, ett nytt köpcentrum eller en ny butik och gör julshoppingen lite roligare.

Emporia, Malmö
200 butiker i tre plan. Emporia är ett stort internationellt shoppingcenter på 93 000 kvadratmeter där du enkelt kan hitta allt du söker. Emporia har öppet mellan 10-20 varje dag i veckan vilket gör att du har god tid på dig att shoppa när det passar dig bäst. Om du blir trött på alla butiker kan du ta en titt på den häftiga arkitekturen eller slå dig ner på någon av alla restauranger eller caféer som finns här.
Läs mer om Emporia
Sök hotell i Malmö här

Freeport, Kungsbacka
Freeport ser ut som en amerikansk outlet och säljer kända märkeskläder till outletpriser. Du hittar Freeport strax utanför Kungsbacka city, cirka tre mil söder om Göteborg. Shoppa mode, kläder, inredning, sport, leksaker, hudvård med mera. Här går det verkligen att göra riktiga fynd. Några märken du hittar är Nike, Peak Performance, Filippa K, Acne, Odd Molly, Rörstrand och Kosta Boda. Här shoppar du utomhus och det finns tre restauranger, toaletter och en stor parkering som är gratis. Öppet vardagar 10-19, lördagar 10-18 och söndagar 11-18.
Läs mer om Freeport
Sök hotell i Kungsbacka här

Mood Stockholm
Moodgallerian satsar på en skön mix av mode, inredning och mat. Hit går du inte för att hitta de stora butikerna och kedjorna. Här finns en skön mix av designbutiker, lite mer exklusiva märken och julklappar för den medvetne och stilsäkre. Vill du göra dig själv snygg inför julen finns här också spa med behandlingar, nagelsalong, brynbar och frisör. Mood har öppet vardagar 10-20, lördagar 10-18 och söndagar 11-17.
Läs mer om Mood Stockholm
Sök hotell i Stockholm här

Wakakuu
Butik i Hovås, strax söder om Göteborg, med det senaste modet och de hetaste märkena för kvinnor. Har du inte möjlighet att besöka den coola butiken finns också en onlineshop. Här kan du shoppa kläder, smycken, väskor, skor och lite inredning. Exklusivt och med lite högre priser, men fantastiskt fina kläder. Du hittar märken som Acne, Isabel Marant, Ida Sjöstedt, Uggs, By Malene Birger, Dagmar, Michael Kors, Nike med mera. Butiken i Hovås har öppet vardagar 11-18 och lördagar 10-17.
Läs mer om Wakakuu och shoppa online här
Sök hotell i Göteborg här

ByEngberg
Johanna Engberg är ensamstående mamma och har uppfyllt sin dröm genom att starta en egen barnbutik på Östermalm i Stockholm. Här säljs exklusiva barnmärken genom personlig service på hög nivå. ByEngberg finns också på nätet där du kan handla och få klapparna hemskickade. Johanna har också startat sitt egna märke Petit Olivia som gör hårrosetter. Julshoppa fina och exklusiva barnkläder i en mysig butik och få personlig service av Johanna. ByEngberg har öppet vardagar 9:30-16, torsdagar 9:30-18 samt lördagar 10-15. Johanna erbjuder också privat shopping som du kan boka direkt via telefon.
Läs mer om ByEngberg och shoppa online här
Sök hotell i Stockholm här

Birsta City Sundsvall
Norrlands största köpcentrum med över 90 butiker i två plan. Här hittar du allt från de stora kedjorna till de lite mer exklusiva och mindre butikerna. Ett smart köpcentrum då butikerna inom samma bransch ligger bredvid varandra. Blir du hungrig finns en foodpark med 10 olika restauranger att välja mellan och där alla delar samma sittplatser. Smidigt då alla kan äta det de vill men ändå sitta tillsammans. Det pågår hela tiden olika event och arrangemang på Birsta, allt från besök av Idol-deltagarna till lucia. Öppettiderna vardagar är 10-20 och helger 10-18.
Läs mer om Birsta City
Sök hotell i Sundsvall här

Gekås Ullared
Gekås Ullared, detta shoppingparadis som så många vallfärdar till. Att handla julklappar här är oerhört populärt. Framförallt är leksaker en storsäljare innan jul. Det är billigt och det finns hur mycket som helst. Det går bussresor och till och med flygresor från Norrland ner till Ullared. Du får vara beredd på trängsel och kundvagnsrace, speciellt i julhandeln. Försök att vara där när de öppnar och gärna en vardag för att undvika den värsta trängseln. Ullared har öppet vardagar 8-20, lördagara 7-20 och söndagar 8-18.
Läs mer om Gekås Ullared

Lager 157
En outlet som finns på 16 platser runt om i Sverige. Här kan du fynda kända varumärken för max halva priset. Lager 157 har också sitt egna prisvärda märke, 157, som gör enkla baskläder och jeans. Du hittar kläder till kille, tjej och barn. Öppettiderna varierar mellan de olika butikerna.
Läs mer om och hitta Lager 157 nära dig

Se alla erbjudanden på shopping i Sverige
Se alla hotellerbjudanden i Sverige

Sverige

Gullholmen en sommarkväll
1 / 21
Sommar...sol...vatten...blå himmel...
2 / 21
Titt över Grundsunds sommarstugor....
4 / 21
Vitsippor i mängder.....
7 / 21
Västkusten goes California
8 / 21
Ballongflyg över Stockholm
12 / 21
Jonas i Luleälven
14 / 21
paddeltur på Vättlefjäll
15 / 21
vy mot fjällstationen
16 / 21
En stad i vatten
17 / 21
midsommarnatt på Nuoljas topp
18 / 21
...mellan Peking och Linköping....
19 / 21
Café på Stumholmen
20 / 21