Julshoppa i New York

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: sallskapet, medlem sedan 2008
Foto: sallskapet, medlem sedan 2008
Bakom Reseguiden-aliaset Sallskapet finns Martin, som just nu bor i New York tillsammans med sin sambo Jessica. Med perfekt utgångspunkt på 56th street och Broadway, med Central Park runt hörnet, upplever de New York. Här tipsar de om shopping.

Dra till New York och hitta presenter till vänner och familj och unna dig själv en tidig julklapp eller två. Martin och Jessica har tillsammans knåpat ihop de bästa shoppingtipsen för både tjejer och killar:

Bästa shoppingstråken

Broadway mellan Canal Street och Houston St i Soho samt Bleecker Street är mina favoritshoppingställen, förutom Bloomingdales.
Vik även av på Spring och Prince street nere i Soho så har ni ett enormt utbud av affärer. Det finns också ett bra stråk på 34th street mellan 5th avenue och 7th avenue.

Sport

1. Paragon Sports
På Broadway mellan 17th street och 18th street hittar du den absolut största och mest välsorterade sportbutiken i New York.

2. Nike Town
57th street och 5th Avenue - Nike flag ship store med det senaste från Nike, mycket schysta träningskläder!

3. Tent & Trails
21 Park Place (nära City Hall) . Har allt du kan tänka dig för utomhusaktiviteter,camping och vildmarksliv. Ett väldigt bra utbud på jackor, typ North Face, Canada Goose, till mycket bättre priser än övriga butiker i New York. En gömd pärla.

Elektronik

4. J&R
23 Park Row (Nära City hall). Har det mesta inom elektronik med typ 5 småbutiker som upptar ett helt kvarter.

5. Apple Store
5th Avenue mellan 59th och 58th street . Apples flag ship store, öppen dygnet runt alla dagar året om! Rätt cool entré har de också, innan butiken kom till för några år sedan var där bara ett stenbelagt “torg”, men sedan sprängde de ut under och slog upp en butik.

Leksaker

6. F.A.O. Schwartz
5th avenue och 58th street. Jättepopulär och ganska stor leksaksbutik.

7. Toys r us
Times Square. Stor butik med eget pariserhjul inne i butiken.

Kläder och skor

8. Macy's
Mellan 6th och 7th avenue och 34th och 35th street. Åhléns-liknande varuhus som upptar ett helt kvarter. För tjejer har de bra avdelningar för handväskor, smycken, smink, solglasögon och underkläder.

Tips! Hämta ut ett visitors card på visitors center (på balkongen ovanför entréplanet). Kortet ger 11% rabatt på allt (undantaget smink och parfym) och ni får det genom att visa upp en svensk legitimation. Rabatten gäller även på reavaror!

9. Bloomingdales
Lexington avenue och 59th street. New Yorks NK, mycket bra kläder fast aningen dyrare märken än Macys. Mycket bra jeansavdelning för både tjejer och killar.

Tips! Även här finns visitors card att hämta, dock är vissa märken exkluderade från rabatten (och parfym och smink). Om ni handlar för över $200 kan ni gå tillbaka till visitors center och hämta ut en gratis gåva.

10. Century 21
Mitt emot Ground Zero, en outlet mitt i stan. Ta med er en stor portion tålamod, det är otroligt mycket folk på helger och efter jobbet. Kläderna hänger i en enda stor röra men det går att göra riktiga fynd. Framförallt är avdelningen för barnkläder bra och accesoarer för tjejer. Undervåningen har grejer till hemmet och killar kan köpa billiga kostymer på övervåningen.

11. Steve & Barrys
Inne i Manhattan Mall, mitt emot Macys. Säljer märket Bitten som är Sarah Jessica Parkers klädmärke. Hon har idén att alla människor ska ha råd med mode därav det billiga priset, nästan allt kostar $9.

12. Sephora
Kedja med många butiker, en sminkaffär med bra utbud. Säljer bland annat startpaket för märket i.d. bare minerals som har blivit oerhört populära och är väldigt prisvärda i USA.

13. G Star Raw
Min personliga favorit på Manhattan. Lite udda men grymt schyssta kläder. Har butik på broadway precis norr om Union Square samt på Broadway vid Canal Street.

14. Aldo
En av de bättre affärerna om man ska köpa lite finare skor, till både tjejer och killar. Allt till priser under 100 dollar.

15. Woodbury Common Outlet
Det största outletet kring New York. Ligger i New Jersey och omfattar 220 butiker! Det går dagliga direktbussar hit från Port Authority, 42nd street och 8th avenue. En tur och retur-biljett kostar knappt $40 och då får du ett rabatthäfte när du kommer fram med erbjudanden från många butiker. En viktig sak, ett företag har försäljare på gatan med röda jackor och det andra har gula jackor. Se till att köpa biljett av de RÖDA jackorna, de har flest returresor.

Psst! Kolla in hela bloggen där det finns många fler schysta tips!

Sponsrade erbjudanden:

Flygtoppen till New York

Hotell i New York

Om New York New York, USA

Staden som aldrig sover - New York med Manhattan i spetsen är mångas favoritstad med en puls och ett utbud som slår det mesta. Central Park i mitten kantas av raka gator fyllda av skyskrapor med butiker, restauranger, företag och bostäder. Alla delar med sin charm och sitt utbud.
Nöjesliv
Konst
Kultur
Weekend
Storstad
Nattliv
Shopping
26°
Klimat i september
Empire State Building i solnedången
1 / 53
2 / 53
"Lilla huset" på taket ...
8 / 53
Top of the Rock
10 / 53
Looking out ...
11 / 53
Madison Squar Garden
13 / 53
Yankee Stadium
14 / 53
Mumsiga våfflor.
16 / 53
New York City Skyline
19 / 53
Damn Good Panncakes with Strawberries
20 / 53
Statue of LIberty
24 / 53
Julfint på Wall Street
26 / 53
Central Park Friendship by David Thornell
27 / 53
Empire State Buildning
30 / 53
Mamma Mia & TImes Square
35 / 53
Grand Central Terminal
36 / 53
Brandbil i New York
39 / 53
Flat Iron Building
42 / 53
Eden Garden, Union Square
43 / 53
"Seinfeld-restaurangen" (the Monks)
45 / 53
Högst upp på Empire State Building
48 / 53
Brooklyn Bridge
49 / 53