Julmarknadshelg under 1200 kronor

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Tyska Turistbyrån
Bild: Tyska Turistbyrån
Bild: Valentyna Chukhlyebova
Den som är sugen på en julmarknadsweekend kan skatta sig lycklig. Tillgången på lågprisflyg och billiga hotell gör det lätt att själv paketera en billig helg i Tyskland.

Tyskar är mästare på julstämning. Marknadernas vackra ljus och doften av rostade mandlar kan få självaste Grinchen att smälta. Här utgår vi från tre populära julmarknadsstäder och visar hur enkelt du kan sätta ihop din egen weekend.

Berlin

Det har väl inte undgått någon att Berlin är hett i höst? I november månad ryms både jubileumsfirande och julmarknadspremiär. Den tyska huvudstaden är det perfekta valet för dig som kanske också vill passa på att njuta av kultur och nattliv. Men med ett utbud av hela sextio olika julmarknader ska inte ens den mest inbitna fantasten behöva bli besviken. Marknaderna är öppna från den 23 november.

Prisexempel: Vi gör en sökning för helgen den 27-29 november med avresa från Stockholm och hittar flyg för 687 kronor per person. När vi letar trestjärnigt boende i centrum hittar vi ett dubbelrum för 295 kronor per natt.
Totalt per person: 982 kronor för två nätter i dubbelrum och flyg.

Düsseldorf

Förutom Düsseldorfs smyckade stadskärna och egna julmarknader finns också flera städer med bra marknader runt omkring. Med hjälp av en kort tågresa når du Dortmund och Tysklands största marknad. Eller varför inte kombinera några mindre städer som Essen, Oberhausen och Duisburg? Marknaderna i ovan nämnda städer öppnar alla den 19 november.

Prisexempel: Vi gör en sökning för helgen den 27-29 november med avresa från Stockholm och hittar flyg för 267 kronor per person. När vi letar trestjärnigt boende i centrum med hjälp av söktjänsten hittar vi ett dubbelrum för 428 kronor per natt.
Totalt per person: 695 kronor för två nätter i dubbelrum och flyg.

Frankfurt

Frankfurt är en internationell knutpunkt vad gäller kommunikation och det finns även riktigt bra anslutningar med Sverige. Den stora julmarknaden är bland de äldsta i Tyskland och de tvåhundra
marknadsstånden sprider i år ljus och värme från den 25 november. Varje år lockar den mäktiga marknaden fler än tre miljoner besökare från hela världen.

Prisexempel: Vi gör en sökning för helgen den 27-29 november med avresa från Stockholm och hittar flyg för 727 kronor per person. När vi letar trestjärnigt boende i centrum hittar vi ett dubbelrum för 395 kronor per natt.
Totalt per person: 1122 kronor för två nätter i dubbelrum och flyg.

Psst! I prisexemplen har vi utgått ifrån att två personer reser tillsammans och delar ett dubbelrum.

Nyfiken på Tyskland? Läs mer här

Fler billiga flyg till Tyskland

Pressa priset: Jämför olika helger och åk gärna mitt i veckan om du kan, så är chansen stor att hitta ett billigare flyg.