Julkul i Malmö

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Oskar Falck © Malmö Turism
Bild: Oskar Falck © Malmö Turism
Bild: Dreamstime
Nu är det mycket på gång i den sydsvenska metropolen Malmö och i helgen drar det igång med skyltsöndag och skönsång på Gustav Adolfs Torg. I Malmö finns det mycket att hitta på och vill du ha det riktigt skruvat ska du besöka restaurangen Torso Twisted.

Julmarknad och skyltsöndag

Bondens egen julmarknad
På lördagen den 13 december är det dags för en alldeles speciell julmarknad på Drottningtorget i Malmö. Maten du handlar på marknaden är närproducerad och direkt från en bonde inom en radie av två och en halv mil från Malmö. Fira en eko-reko jul i år och duka upp med godsaker direkt från producenterna själva.

Julmarknad på St Gertrud
Missa inte den här stämningsfulla marknaden som går av stapeln den 13-14 december på Östergatan i det Medeltida kvarteret St Gertruds. Här läggs mycket fokus på maten med crêpes, kanderade äpplen och andra godsaker från Pâtisserie St Gertruds. Det blir även musikkår och julsånger på teckenspråk.

Skyltsöndag med gemensam sång
Den 30 november är skyltsöndag i Malmö. Då spelas Malmös egen julvisa, du kan öva på singalong-versionen som finns nätet och skriva ut de noter du behöver för ditt instrument. Ta dig sedan till Gustav Adolfs Torg för att stämma upp i sång med de andra malmöborna.

Att göra i Malmö

Shoppa loss
Självklart ska du passa på att shoppa loss när du är i Malmö. Många butiker håller extraöppet under december, perfekt med den stundande julen runt knuten. Från Stortorget och Lilla Torg kan du följa det bilfria shoppingstråket genom staden. Om du föredrar att ha allt under samma tak kanske köpcentrat Mobilia är något för dig – de har sjuttio butiker av alla möjliga slag. Här hittar du bland annat JC, Brothers och H&M.

Besök the Turning Torso
Kolla in Malmös senaste landmärke Turning Torso och missa inte ett besök i gallerian, som är fylld med designbutiker. Brevid ligger nyöppnade restaurangen Torso Twisted som är något alldeles speciellt – mat i världsklass, sofistikerad miljö och ett nyskapande koncept. På 700 kvadratmeter är detta även Malmös största krog och här är allt lite “skruvat” – menyn har två sidor och om du väljer den svarta sidan får du endast en grov uppskattning av vad det kan komma att kosta och sedan sätter restaurangen ihop en unik överraskningsmiddag med vin. Skruvat!

Julshow och kul

Lussikal med Charlotte Perrelli
Succén från förra året upprepas och det bjuds in till Lussikal på Malmö konserthus. En stämningsfull show utlovas med artister som Charlotte Perrelli och Olle Persson tillsammans med Malmö Symfoniorkester och Lunds Studentsångare. Föreställningar går av stapeln 8-10 december och biljetterna kostar 320 kronor.

Gnistrande ishow i mellandagarna
Om du har vägarna förbi Malmö i mellandagarna ska du inte missa den spektakulära isshowen på Stortorget, inträdet är gratis. Showen ges tre gånger per dag mellan den 27 och 31 december och passar hela familjen. Varje föreställning varar cirka 20 minuter.

Luciakortege genom staden
Den 13 december klockan 17.30 åker Lucia med följe hästkortege från Stadsbiblioteket till Stortorget, där de sedan uppträder från residensets balkong vid 18.

Psst! Visste du att du kan ge ett luciatågogram till någon boende i Malmö? Kanske har du en gammal farmor eller morbror som skulle bli glad för lite ljus och skönsång i mörkret? Skicka din motivation direkt och ge någon en sångstund med Malmö stads officiella lucia. En jury utser vem som får ett besök.


Läs mer:
Hitta din biljett till Lussikal hos Malmö Symfoniorkester
Torso Twisted
Jul- och vinterarrangemang i Malmö
Allt om Malmö inför julen
Kolla i julmarknaden på S:t Gertud

Kolla in Malmösidan på Reseguiden.se

Sponsrade erbjudanden:


Hotell Malmö

Sverige

Gullholmen en sommarkväll
1 / 21
Sommar...sol...vatten...blå himmel...
2 / 21
Titt över Grundsunds sommarstugor....
4 / 21
Vitsippor i mängder.....
7 / 21
Västkusten goes California
8 / 21
Ballongflyg över Stockholm
12 / 21
Jonas i Luleälven
14 / 21
paddeltur på Vättlefjäll
15 / 21
vy mot fjällstationen
16 / 21
En stad i vatten
17 / 21
midsommarnatt på Nuoljas topp
18 / 21
...mellan Peking och Linköping....
19 / 21
Café på Stumholmen
20 / 21