Januarirea i Europa

Stine
Medlem sedan 2011, besökt 19 länder

Foto: Shutterstock
Januari = rea! Så vart ska du åka för att hitta den bästa shoppingen i Europa? Vi har letat fram fem städer som ger dig några fantastiska shoppingupplevelser när januari-rean drar igång. Packa väskan och dra till London, Milano, Paris, Berlin eller Köpenhamn.

När julen är över är det januari-rean som lockar oss ut i Europa för att köpa allt vi inte fick i julklapp till extra bra priser. Får du tag i en billig flygbiljett och ett hotell som inte kostar skjortan är det ännu bättre, då har du mer pengar att shoppa för. Vi har letat fram billiga resor till fem storstäder i Europa som har fantastisk shopping.

London

En klassiker när det kommer till januari-rea är London. Få städer, om någon, i Europa kan matcha det urvalet du kan hitta här. Shoppinggatan Oxford Street har de flesta besökt en eller flera gånger, och här ligger bra klädbutiker på rad. Ett stopp i den enorma Topshop-butiken får man inte gå miste om när man är här. London har också flera gigantiska köpcenter, perfekt om vädret inte är så bra. Dra till Westfield i Sheperd´s Bush som har både vanliga butiker och lyxbutiker som Louis Vuitton och Prada. Ett besök på varuhuset Liberty är heller aldrig fel. Det ligger i början av Carnaby Street som också har många andra bra butiker.
- Se alla paketresor till London i januari

Milano

Vill du köpa lyxmärken till låga priser ska du sätta kurs mot modehuvudstaden Milano. Allt på ett ställe får du i den gyllene fyrkanten mellan gatorna Via Della Spiga, Via Montenapoleone och Via Sant´ Andrea. Här ligger bland annat det stora varuhuset Galleria Vittorio Emanuele som har sex våningar med skor, kläder, väskor och skönhetsprodukter. De allra bästa priserna kan du räkna med att hitta på outleten D magazine Outlet i samma område.
- Se alla paketresor till Milano i januari

Paris

Att Paris har fantastisk shopping är ingen hemlighet. Här finns alla stora, kända designers, men Paris är också vintagehimlen nummer ett. Här är priserna som regel låga året runt, så stick gärna in om en vintagebutik när du väl är här. En av de mest populära vintagebutikerna är Kiliwatch. Kanske hittar du drömskorna på Christian Louboutins butik som ligger på gatan Rue de Grenelle, eller så beger du dig till varje fashionistas favorit; varuhuset Colette. Här hittar du de hetaste klädmärkena, skönhetsprodukter och något så annorlunda som en vattenbar i källaren.
- Se alla paketresor till Paris i januari

Berlin

En stad som det skrivs mycket om nu för tiden är Berlin. Staden har snabbt blivit en av de mest trendiga i Europa och för de som är trötta på London och Barcelona är det hit man ska åka. Här hittar du fantastiska vintagebutiker, men också några av Europas största och bästa varuhus, som till exempel KaDeWe. Gatan Kurfürstendamm och närliggande Tauenzienstraße har alla de kända kedjorna, och är ett shoppingparadis för de allra flesta.
- Se alla paketresor till Berlin i januari

Köpenhamn

Vårt kära grannland Danmark är en riktig shoppingmetropol med ett stort och varierat utbud av såväl kläder som design och smycken. Hitta riktiga fynd på Boutique Chic, som är en klassisk märkesvintage med märken som bland andra Gucci och Chanel. Promenera längs den berömda gågatan Strøget men glöm inte mindre gator som Købmagergade med sina många små butiker och givetvis kvalitetsvaruhusen Illum och Magasin. Avsluta gärna shoppingdagen med en god måltid och en stor öl i mysiga Nyhavn.
- Se alla resor till Köpenhamn


Flygbiljetter till London i januariFlygbiljetter till Milano i januariBilliga flygbiljetter till Paris i januariBilliga flygbiljetter till Berlin i januariFlygbiljetter till Köpenhamn i januariBilliga hotell i Köpenhamn i januariBilliga hotell i London i januariBilliga hotell i Milano i januariBilliga hotell i Paris i januariBilliga hotell i Berlin i januari


Fler weekendresor:

- Sök och boka weekendresor till hela världen
- Se alla erbjudanden med weekendpaket
- Ta del av alla shoppingerbjudanden

Om Paris Frankrike

Frankrikes huvudstad Paris är en romantisk stad med mycket kultur. Här finns sevärdheter som Eiffeltornet, Triumfbågen, katedralen Notre Dame och konstmuseet Louvren. Staden är full av liv med uteserveringar, promenadstråk och mysiga parker.
Historia
Arkitektur
Weekend
Storstad
Romantiskt
21°
Klimat i september
1 / 29
Thinkstock
Jardin de Luxenbourg
6 / 29
Musslor på restaurang Marco Polo vid Nation
8 / 29
Palais Chaillot
10 / 29
Kypare utanför Café de Flore
11 / 29
Eiffeltornet från nära håll
12 / 29
Utsikten framför Sacre Coeur.....
14 / 29
Sacré - Coeur
15 / 29
Marknad i Paris33333333
16 / 29
Triumfbåge #3
19 / 29
Triumfbågen med Champs-Elyses
22 / 29
Metrostationen Montmartre Paris
23 / 29
Takåsarna i Paris
24 / 29
Triumfbågen i solnedgång
27 / 29
Det magnifika varuhuset
29 / 29