Jakten på den perfekta stranden - Thailand

Travelfun
Medlem sedan 2006, besökt 28 länder

Foto: travelfun, medlem sedan 2006
Foto: travelfun, medlem sedan 2006
Foto: travelfun, medlem sedan 2006
Foto: travelfun, medlem sedan 2006
Foto: travelfun, medlem sedan 2006
Alla har väl någon gång drömt om en orörd paradisstrand. Vår medlem Kristin, alias "Travelfun", vet att stränderna i Thailand lever upp till detta. Här guidar hon till sina pärlor.

Alla har väl någon gång drömt om en orörd paradisstrand. Det är många som växt upp med TV-serien Baywatch och precis som jag längtat till Thailands orörda stränder efter att ha sett filmen “The Beach” med Leonardo DiCaprio, där de hittar den alldeles perfekta stranden. När alla drömmer om samma perfekta strand så blir den inte längre lika orörd, folktom, vacker och speciell, men visst finns det fortfarande stränder där man får vara nästan ensam, till och med i Thailand.

Så vad är en perfekt strand

Mina drömmars strand har kristallklart och ljummet vatten. Sanden ska vara vit, pulvrig och mjuk som potatismjöl. Det ska inte vara överfullt av turister, men gärna en liten strandbar som serverar färsk frukt och läskande kokosnötsdrinkar till backpackerpriser. Tonerna av havet och palmer som dansar till reggaemusik eller The Beach Boys hör också till.

Thailand har ett stort utbud av vackra stränder

Det är ofta svårt att välja endast ett resmål med den perfekta stranden. Oftast är det en kombination av sinnesbilder från många av de vackraste stränder man besökt. För mig är det stilla lugnet på “Freedom Beach”, Phuket tillsammans med den vackra inramningen över Koh Nang Yang utanför Koh Samui en sinnesbild av en vacker strand. Maten under stjärnorna på White Sand Beach, Koh Chang eller snorklingen vid Koh Similian utanför Phuket är också bra skäl att ta av sig skorna. Och varför lämna stranden i Thailand? Här finns ju också den bästa massagen.

Välj rätt resmål under rätt tidpunkt

Alla resmål och olika stränder har sin alldeles egen charm. Huvudsaken är att det inte är för mycket folk samtidigt som fotograferar samma klippor och långsvansbåtar. Åker man till Thailand under lågsäsong är det inte svårt att hitta sin alldeles egen favoritstrand och få ha den ifred. Numera heter det ju inte ens hög- och lågsäsong utan sommar- och vintersäsong. Inte nog med att man får ha stränderna för sig själv så kan man dessutom resa till mycket överkomliga priser.

När man tröttnar på stranden

Jag väljer gärna resmål med god mat och många aktiviteter och äventyr att ge sig ut på. För faktum är att man tröttnar tillslut på att ligga stilla. Och även om man inte tröttnar så kanske man bränner sig? I Thailand finns också allt annat som behövs för att göra den perfekta stranden till ett perfekt resmål. Trevliga människor, bra priser, skön massage, spännande utflyktsmål, god mat, färsk frukt och det lilla extra som inte går att sätta fingret på vad det är.

Efter en härlig dag på stranden smakar det underbart med en kall Singha eller Chang och en choklad- och bananpannkaka från ett gatustånd. Den perfekta dagen på stranden ska självklart också avslutas med en underbart vacker solnedgång och de hittar man i Thailand.

Hitta din resa till Thailand i Reseguidens sökmotor:
- Flyg till Bangkok
- Charter till Thailand
- Hotell i Thailand
- Erbjudanden till Thailand


Charter till Thailand

Om Thailand

De milslånga kritvita stränderna, det klarblåa vattnet och det härliga klimatet har gjort Thailand till en svenskfavorit. Här finns också fantastisk mat, bra shopping och en oerhört gästvänlig miljö. Bangkok är huvudstaden.
grönt är skönt!
3 / 26
Eftermiddagssiesta på Phi Phi
4 / 26
Lugn och ro...
5 / 26
Longtail i kvällsbrisen
8 / 26
Chicken Island
10 / 26
Ingen Trängsel På Koh Lipe
11 / 26
Hotel California, Dolphin Bay
12 / 26
Vacker park vid Sankampaeng Hot Spring
14 / 26
Morgonljus, Railay Beach West
15 / 26
Fiskehamnen i Khao Takiap
16 / 26
Sjö i djungeln
17 / 26
Min bästa strandbild
19 / 26
A walk in Paradise
20 / 26
Strand på Phi Phi Islands
23 / 26
Poolen på Railay Village Resort
24 / 26