– Jag testade spa i Thailand

Maria
Medlem sedan 2007

Bild: phuket-hideaway.com
Reseguidens medlem Veiken berättar om utomhusspat Hide Away Day Spa i Patong

– Att besöka ett spa i Thailand är väl inte det första man tänker på när man ska åka dit, men man kan behöva gå ner i varv om det blir mycket av allt det fina som Thailand har att erbjuda, säger Veiken, eller Solveig som hon egentligen heter.

Så här skriver Veiken i sin blogg:

Hide Away Day Spa, ligger strax utanför Patong och man blir kungligt uppassad i ett par timmar.

Redan när du kommer dit, möts du av någon som tar hand om dig, ber dig sitta ner och du får örtte att dricka. Under tiden du smuttar på teet, får du en presentation av vad som väntar dig och en liten genomgång av de olika preparat som ska användas och då står du inför att välja vilka örtoljor som passar bäst för just dig. Jag valde något som luktade gudomligt och var avslappnande. Som avslutning av steg ett, fick vi var sin tvål och därefter väntade bastun.

Härligt, friskt och gott

Va? Bada bastu i den här värmen? Min första tanke var: Jag åker till hotellet och svalkar av mig med luftkonditioneringen.
När du ändå är här måste du i alla fall testa tyckte vännerna. Tråkigt att åka själv så OK då. Det visade sig att det som jag kallar bastu är det grova artilleriet, här var ångan het, men som en smekning. Vattnet hade på något vis blandats med citrusblad och andra örter. Det kändes härligt, friskt och gott.

Utomhus naturpool i kanten av djungeln

Avsvalkning i en naturpool, några minuters avslappning i en vilstol och strax kommer någon och hämtar dig för traditionell Thaimassage på cirka en timma, och använder då den olja som du redan har valt. Slutligen när du tar plats i vilstolen igen, kommer det någon med frukt och ett glas med krossad vattenmelon med mycket is. Det är bara så gott.

Hide Away Day Spa ligger alldeles i kanten av djungeln och alltihop sker utomhus, vilket gör det till en total upplevelse. Kostnad cirka 1800 baht för alltihop.

Det är nu några år sen vi var där och jag tänker uppleva samma sköna behandling nu när vi kommer tillbaks! Vanlig Thaimassage kostar väl cirka 500 baht och det går inte av för hackor det heller, så några sådana hinner vi väl också med tror jag.

Besök Veikens sida

Hitta mer info:
Hide Away Day Spa


Om Thailand

De milslånga kritvita stränderna, det klarblåa vattnet och det härliga klimatet har gjort Thailand till en svenskfavorit. Här finns också fantastisk mat, bra shopping och en oerhört gästvänlig miljö. Bangkok är huvudstaden.
grönt är skönt!
3 / 26
Eftermiddagssiesta på Phi Phi
4 / 26
Lugn och ro...
5 / 26
Longtail i kvällsbrisen
8 / 26
Chicken Island
10 / 26
Ingen Trängsel På Koh Lipe
11 / 26
Hotel California, Dolphin Bay
12 / 26
Vacker park vid Sankampaeng Hot Spring
14 / 26
Morgonljus, Railay Beach West
15 / 26
Fiskehamnen i Khao Takiap
16 / 26
Sjö i djungeln
17 / 26
Min bästa strandbild
19 / 26
A walk in Paradise
20 / 26
Strand på Phi Phi Islands
23 / 26
Poolen på Railay Village Resort
24 / 26