– Jag reste med Rosa bussarna

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: crista, medlem sedan 2006
Foto: crista, medlem sedan 2006
Foto: crista, medlem sedan 2006
Våren 2007 gav sig Reseguidens medlem Crista ut på äventyr i Sydamerika. Resan gick från Santiago de Chile till Lima på fem och en halv vecka och med 500 mil under hjulen blev upplevelserna många.

Medlemmen Crista från Uddevalla tröttande på slappa solsemestrar på stranden och ville uppleva någonting stort. Den längtan förde henne ända till Sydamerika och genom fyra länder på fem och en halv vecka. Höjdpunkten var Inkaleden och Machu Picchu. Här följer utdrag ur Cristas resdagbok:

Genrep i vandring

Nu har jag tillbringat två dagar i Cobacabana vid Titikakasjön i Bolivia.
Igår gjorde vi ett genrep inför Inkaleden. Vi tog en båttur ut till Solon och vandrade i fyra och en halv timme på 3800-4000 meters höjd. Det kändes helt okej faktiskt. Efteråt badade vi i Titikakasjön, det var nog bara en 16-17 grader, men uppfriskande. Senare idag åker vi vidare till Puno i Peru och kommer att besoka vassöarna, sedan blir det Cuzco och Inkaleden.

Sol i Machu Picchu

Fjärde dagen på vandringen väcktes vi 03.45 för att hinna äta och sen stå i kö en halv timme innan de släppte in oss mot Machu Picchu.
Den klassiska soluppgången uteblev men efter en stund sprack himlen upp och det blev sol i Machu Picchu. Vilket ställe! Vi gick runt där i flera timmar, först en guidad visning och sen på egen hand. Ville nästan inte gå därifrån, men till slut var vi tvungna för att hinna med tåget tillbaka till Cusco.

Morsor som kickar boll

Vi lämnade Cusco följande morgon för att åka vidare till Nasca och det blev en bushcamp på vägen. Under tiden matlaget fixade till kvällsmat promenerade några av oss in till närmsta by där vi blev inbjudna av några småkillar att kicka boll med dem. Lite uppståndelse väckte vi eftersom det nog inte är så vanligt att morsor ställer sig på gatan och spelar boll där.

Läs mer i Cristas resealbum Sydamerika med rosa buss

Sponsrade erbjudanden: