– Jag längtar redan tillbaka till Boracay

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: mbild, medlem sedan 2006
Foto: mbild, medlem sedan 2006
Reseguidens medlem Martin har precis kommit hem från en månads resa som gick till Borneo, Filippinerna och Malaysia. Vi har fått en pratstund om spännande möten och kilometerlånga paradisstränder.

Martin som är mer känd på Reseguiden under signaturen Mbild startade sin resa med sex dagar på norra Borneo, följt av dryga två veckor i Filippinerna och en avslutning med sju dagar i Malaysia. Här berättar han om paradisstränder och möten med färgstarka karaktärer.

Minnesvärt möte på Malapasuca

Något som Martin minns med ett leende är dagen han spenderade på ön Malapasuca, utanför nordspetsen på ön Cebu. Han intog stranden direkt efter frukost och var nästan ensam på stranden.

– Ganska snart kommer ett gäng härliga ungar som vill sälja snäckor. Jag säger att jag inte får ta hem snäckor till Sverige och börjar skoja, leka och sjunga med barnen, berättar Martin.

Vi badar och jag slänger runt dom i vattnet och har alla ungar på ryggen och kastar mig runt tills jag är helt slut, fortsätter han.

Barnen lånar Martins lite för stora snorklingsprylar innan det är dags att dra vidare på den näst intill folktomma stranden.

Martin fastnade för drömstranden

Filippinernas stränder hyllas ofta i internationella resemagasin och det pratas vitt och brett om vidsträkta paradisstränder. Vi frågar Martin vilken strand som blev hans favorit.

– Favoritstranden är helt klart White Beach på Boracay. Den fyra kilometer långa stranden blir bara vitare och mjöligare ju längre norrut på stranden man går, säger Martin.

Boracay ligger strax norr om ön Panay och stranden White Beach har utsetts till världens bästa – flera gånger om. Det turkosa vattnet ackompanjeras av kokospalmer och det finns gott om barer och restaurnger. Samtidigt berättar Martin att det också finns en lugnare sida.

– Man får inte bygga högre än palmerna och vill man någonstans tar man en tricycle för motsvarande 8-16 kronor. Jag trodde det skulle vara modernare på Boracay och jag gillade att så inte var fallet, berättar han.

Boracay blev favoriten

Vi frågar Martin vart han skulle åka tillbaka, om han bara fick välja ett ställe från den här resan och svaret blir just Boracay.

– Där var jag i tio dagar utan att bli rastlös, som jag normalt brukar bli efter tre-fyra dagars solande. Det var nyfikenheten på vad som fanns runt hörnet som gjorde att jag drog vidare till Bohol, Cebu och Malapascua, berättar han.

När Martin får tipsa om ett annat schyst ställe att besöka så nämner han genast Bohol med det annorludna landskapet Chocolate Hills. Här bor också en av världens minsta primater, den filippinska Tarsiern.

Surfa in i resealbumet för mer inspiration.

Vill du också dela med dig av bilder och bloggar från dina resor?
Bli medlem på Reseguiden du också!

Nyfiken på Filippinerna? Hitta resor och inspration här.

Flyg till Filippinerna

Hotell från tre stjärnor i Filippinerna

Kolla gärna in Martins film om resan här.

Filippinerna