– Jag är jätteglad och stolt!

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: robka, medlem sedan 2007
I varje nummer av Magasin Reseguiden.se finns en bildtävling med fina priser. Den här gången var temat semesterfavoriter och medlemmen Robin Karlsson är nu den lyckliga vinnaren av en Pentax systemkamera värde 10 000 kronor.

Det vinnande bidraget är taget i miljonstaden Esfahan i centrala Iran och kvinnan är på väg in i den vackra och pampiga Imammoskéen.

– Klockan var strax efter 19, solen hade gått ner och det var bönestund. Jag kunde, innan jag lyckades fota kvinnan, se bilden framför mig, det var bara att ha tålamod och lita på turen, säger Robin. Iran får alltid dålig publicitet i media och jag ville med den här bilden visa en vacker och viktig del av landet och islam, fortsätter han.

Robins intresse för fotografering ökade i och med den digitala tekniken och han har fotat aktivt de senaste tre åren. Han rekommenderar att våga testa sig fram och sedan radera dåliga bilder.

– Att ta många, många bilder i digitalt format och analysera de bästa efteråt ger väldigt mycket för ens utveckling, säger vinnaren.

Just nu planerar Robin en resa till Sydamerika med regnskog och vandring i fokus. På Reseguiden.se hittar ni honom under aliaset Robka.

De övriga vinnarna presenteras i nästa nummer av Magasin Reseguiden.se som finns ute den 10 september.

Vill du också få tidningen gratis?
Bli medlem idag!