– Jag älskar Nya Zeeland

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: holger, medlem sedan 2006
Reseguidens medlem Reselotta har bytt vinter mot sommar och jobbar just nu i Auckland på Nya Zeeland. Vi har fått ta del av hennes bästa tips.

Vi har fått chansen att ställa några frågor till Reselotta som just nu bor på andra sidan jorden:

Du har varit på Nya Zeeland ett tag, hur hamnade du där?
Jag ville göra något annat, komma bort och prova att jobba utomlands! Jag har varit på Nya Zeeland förut så det var ett ganska lätt val. Jag älskar ju detta vackra land!

Hur länge ska du stanna?
Från början var det menat att jag skulle stanna ett år, till augusti i år. Men så kom jag på att jag ville passa på att resa också, så jag slutar jobbet här i slutet av maj.

Har du rest runt mycket än så länge? Och, vart planerar du att åka?
Jag har rest lite grann, en kompis från Sverige var här i november så vi reste runt, mest på sydön som enligt mig är den vackraste delen av Nya Zeeland. En annan kompis till mig var här över jul och nyår, vi åkte en vecka till Cook-öarna som var fantastiskt fint!

I februari kommer mamma på besök och då ska jag visa henne alla mina smultronställen på Sydön.

Vad är det bästa med Nya Zeeland? Hur trivs du att bo där?
Det bästa just nu är att det är så varmt här, när man vet att det är så kallt hemma i Sverige. Jag kommer att ha sommar i ungefär ett år! Livsstilen här är också mycket mer “laid back” och det är inte så stressigt.

Har du något favoritställe som du vill rekommendera?
Mitt absoluta favoritställe är nog Lake Wanaka på Sydön. Andra platser jag rekommenderar på Sydön är Queenstown som är landets äventyrsmecka och glaciärerna. Riktigt vackert!

Utanför Dunedin finns halvön Otago, med stranden Sandfly Beach. Där kan man se sjölejon och pingiviner på stranden. Det är ganska häftigt, plus att det är en väldigt vacker strand!

På Nordön måste man gå dagsvandringen till Tongariro crossing som ligger i mitten av Nordön cirka 45 min söder om Taupo. Det är en mäktigt vandring i vulkanlandskap och med vackra riktigt gröna små sjöar längst upp!

Reselottas bästa Nya Zeeland-tips

1. Läs på om sevärdheter och geografi. Gå in på olika reseforum och kolla med andra som varit där och få tips och idéer.

2. Om du har begränsad tid på Nya Zeeland: ta den tiden till att resa omkring på Sydön. Annars har du inte sett det “riktiga Nya Zeeland”, även om det finns mycket vackra ställen på Nordön också.

3. Ta bil om ni kan! Det är värt att ha den friheten, man har chans att se mer på mindre tid och det är mycket mer flexibelt. När jag var nere på Sydön i november hyrde vi bil och såg det mesta på bara 10 dagar. Det var ett tajt schema, men är man påläst och har bil är det mer än fullt möjligt! Under lågsäsong april-november kan man få en bil för bara 10-15 dollar per dag, vilket motsvarar cirka 50-70 kronor.

4. Generellt behöver man inte boka boende i förtid men under högsäsong kan det vara bra att boka någon dag innan. Boende på hostel i sovsal kostar cirka 20-26 dollar per natt och person.

<a href="http://www.reseguiden.se/minsida/reselotta“>Kika in på Lottas profil om ni har frågor om Nya Zeeland</a>
<a href=”http://www.reseguiden.se/resor/nya-zeeland/nz">Läs mer om Nya Zeeland på resmålssidan</a>

Sponsrade erbjudanden:


Hitta ditt flyg till Nya Zeeland