Italiens bästa stränder

Veronicah
Medlem sedan 2009, besökt 20 länder

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Italien är kanske inte det Medelhavsland som är mest känt för sina stränder, men Italien kan faktiskt erbjuda vackra stränder som kan konkurrera med karibiens stränder.

Här är några av Italiens mest idylliska strandområden:

Cala Luna och Cala Mariolu, Sardinien

Sardinien är full av vackra, långgrunda stränder med kristallklart hav och mjuk vit sand. Den gömda, underbara stranden Cala Luna ligger på den nordostliga kusten av ön, nära Dorgali. Vattnet är varmt och klart och passar perfekt för dykning och snorkling. Stranden är omgiven av klippor med små grottor. Cala Mariolu, i närheten av Baunei, är täckt av rosa småsten och vattnet har en spektakulär blå färg. Vattnet är lugnt och grunt, och mycket passande för familjer med små barn.

Så tar du dig hit:
Ta flyget till Olbia på Sardinien. Norwegian flyger direkt till Costa Smeralda i Olbia. Cala Luna ligger cirka en och en halv timme från flygplatsen, medan Cala Mariolu ligger cirka två och en halv timme därifrån.

Spiaggia dei Conigli, Lampedusa utanför Sicilien

I Spiaggia dei Conigli på ön Lampedusa ligger Rabbit Beach, en av de vackraste stränderna i världen och är en vacker plats att besöka. Det lugna, kristallklara vattnet och den glittrande vita sanden är minst sagt inbjudande. Den här härliga stranden var tidigare bebodd av kaniner. Idag kan besökande fortfarande se kaniner, och under vårsäsongen även sköldpaddor, i området.

Så tar du dig hit:
Ta flyget till Palermo på Sicilien och därefter vidare till ön Lampedusa. Lampedusas flygplats, Punta Raisi, har flygförbindelser med orterna Palermo och Trapani året om.

Capo Vaticano, Kalabrien

Kalabrien är populärt även bland italienarna själva och det här är den riktiga italienska rivieran. De vackraste stränderna finner du i området Capo Vaticano. De vita sandstränderna ligger mellan majestätiska granitklippor och har en enastående utsikt över vulkanön Stromboli. I den lilla landsorten Tropea hittar du utekaféer, butiker och småstadscharm.

Så tar du dig hit:
Ta flyget till Lamezia Terme International Airport, oftast får man mellanlanda i Rom. Från Lamezia Terme tar det lite mer än en timme att köra till Capo Vaticano.

Palinuro, Campania

Palinuro är en liten badort i den södra italienska regionen Campania. Den här delen av Italiens kust missas ofta av utländska turister eftersom den ligger mellan de mer populära Amalfikusten i norr och Kalabrien i söder. I Palinuro finner du härliga stränder, naturliga grottor och gömda bukter.

Så tar du dig hit:
Ta flyget till Neapel. Den närmsta stationen är Pisciotta, på tåglinjen som går söderut från Neapel till Reggio di Calabria. Dessvärre ligger stationen åtta kilometer från Palinuro. Det går bussar från tågstationen, men de avgår ganska sällan. Taxi från stationen är det bästa alternativet.

Riviera del Conero, Marche

En timme med bil söder om Riminis kända stränder, finner du härliga sandbukter, dramatiska klippor och små landsorter. Semesterparadiset Riviera del Conero har några av Italiens vackraste stränder. Stranden i Sirolo har tidigare bivit kårad till drottningen av alla italienska stränder. Andra härliga stränder är Mezzavalle och Due Sorelle.

Så tar du dig hit:
Riviera del Conero är den närmsta semesterplatsen i området Ancona i Le Marche. Ta flyget till Milano eller Rom, därifrån flyger du till Ancona Airport. Riviera del Conero ligger cirka 30 minuter från flygplatsen.

Laghi Alimini och Monopoli, Puglia

Längst ner på Italiens “häl” i Puglia finner du turkost hav och vita sandstränder på rad. Stränderna som ligger mellan klippor av kalksten och grottor lockar till sig familjer och kompisgäng. Laghi Alimini och Monopoli har några av Puglias finaste stränder och bukter inom radien av 30 minuter.

Så tar du dig hit:
Till Laghi Alimini tar du dig enklast med flyg till Lecce Galatina Airport med mellanlandning i Rom. Från Lecce tar det cirka 40 minuter att ta sig med bil till Laghi Alimini. Till Monopoli tar du dig enklast med flyg till Brindisi med mellanlandning i Rom. Från flygplatsen tar det cirka en timme till Monopoli.


Flyg till RomFlyg till MilanoFlyg till Neapel

Italien

Vy över stad o hav i Vernazza
2 / 28
Utsikt från Villa Rufolo
3 / 28
Manarola, chillside
4 / 28
Hissnande vackert på Sardiniens västkust
5 / 28
Chiesa di Santa Maria dell'Isola
8 / 28
Utsikt från Hotel Caesar Augustus, Capri
9 / 28
På vandring runt Drei Zinnen (2400 möh)
10 / 28
Venetiansk karnevalsmask
11 / 28
Varma bad i Augusti
12 / 28
Solnedgång i Sorrento
13 / 28
Dags for marmelad!!!!
14 / 28
Utsikt från Villa Rufolo
18 / 28
Husen vid vattnet
19 / 28
Porten in till gamla stan i Garda
20 / 28
Utsikt från Villa San Michele
21 / 28
Grannens trapp.
23 / 28
Canal Grande vid Rialto
28 / 28