Italien för nybörjare

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Dreamstime
Foto: idea, medlem sedan 2006
Foto: katarina_n, medlem sedan 2006
Bege dig till södra Europa en helg i mars eller april för att möta våren längs Roms vackra gator och torg. Vi ger förstagångsbesökaren tre måsten och bjuder även på ett mysigt insider-tips.

Rom har en spännande kultur, vacker arkitektur och det finns hur mycket som helst att se. Här listar vi tre måsten för nybörjaren.

Rom för nybörjare

1. Spanska trappan
Området kring Spanska trappan är fyllt med boutiquer och restauranger och är en perfekt utgångspunkt för sightseeingturen till fots. Vid botten av trappan hittar du ett konstmuseum och vid toppen finns kyrkan Trinatà dei Monti.

2. Fontana di Trevi
Vackra Fontana di Trevi är helt klart värt ett stopp när du vandrar staden runt. Om du kastar en slant i fontänen är du dessutom garanterad att återvända någon gång, enligt den gamla sägnen.

3. Colloseum
Om du är i Rom för första gången måste du helt enkelt se Colosseum. Den stora amfiteatern är ett av världens mest kända stycke arkitektur och en mäktig upplevelse.

Rom – ett mecka för gourmetälskare

I Rom finns mycket att se och uppleva, men missa inte att njuta av det som kanske kännetecknar Italien allra bäst – den underbara maten. Varva sightseeingen med mycket fika, eller varför inte en utsökt glass? Att uppleva staden från en mysig uteservering är inte heller dumt.

Insider-tipset

Lina, eller Alfio som hon heter på forumet, bor sedan fyra år tillbaka i Rom. Här berättar hon om restaurangfavoriten I Corsari:

– Mitt i det folkliga kvarteret San Giovanni, ett stenkast från den stora basilikan San Giovanni in Laterano, ligger en restaurang vid namn I Corsari - Korsarerna.

– Inne på I Corsari råder lugn och ro och atmosfären är en annan än vad namnet kanske antytt. Här får saker och ting ta den tid det tar. Jag förlorar mig i omgivningen och iakttar nyfiket de andra lunchgästerna; mestadels damer och herrar i övre medelåldern med undantag av någon barnfamilj. Jag förstår att det är hit de boende i kvarteret går och äter och tycker att det bådar gott. Lokalen är trivsamt trång med många små bord som kyparna smidigt kryssar emellan.
Hitta dit: Via Britannia 11, 00 183 (Piazza Tuscolo)
Tisdagar stängt
Läs hela Alfios blogginlägg om I Corsari.


Snabbfakta Rom

Flygtid: Cirka 3 timmar
Valuta: Euro
Antal invånare: 3,8 miljoner
Att shoppa: Delikatesser, kläder och skor
Åk hit för att uppleva: Arkitektur, kultur, god mat och shopping.

Läs mer om Rom på resmålssidan

Sponsrade erbjudanden:


Hitta flyg till Rom
[script src=“ type=”text/javascript“ charset=”utf-8“ src=”
http://media.reseguiden.se/cgi-bin/rg/view_data.cgi?event=view&id=c2f7de714feb13d5e2deb889ccc55a0c&site=reseguiden&javascript=1“”]Hitta hotell i Rom
[script src=“ type=”text/javascript“ charset=”utf-8“ src=”
http://media.reseguiden.se/cgi-bin/rg/view_data.cgi?event=view&id=78a9b9457356ff6d304576cd1d3a37c1&site=reseguiden&javascript=1“”]

Italien

Vy över stad o hav i Vernazza
2 / 28
Utsikt från Villa Rufolo
3 / 28
Manarola, chillside
4 / 28
Hissnande vackert på Sardiniens västkust
5 / 28
Chiesa di Santa Maria dell'Isola
8 / 28
Utsikt från Hotel Caesar Augustus, Capri
9 / 28
På vandring runt Drei Zinnen (2400 möh)
10 / 28
Venetiansk karnevalsmask
11 / 28
Varma bad i Augusti
12 / 28
Solnedgång i Sorrento
13 / 28
Dags for marmelad!!!!
14 / 28
Utsikt från Villa Rufolo
18 / 28
Husen vid vattnet
19 / 28
Porten in till gamla stan i Garda
20 / 28
Utsikt från Villa San Michele
21 / 28
Grannens trapp.
23 / 28
Canal Grande vid Rialto
28 / 28