Istället för Egypten – här är alla resor

Teresen
Medlem sedan 2013, besökt 8 länder

Foto: Thinkstock
Är du en av de som planerat att åka till Egypten i höst eller vinter? På grund av oroligheter i landet ställs chartern in. Här tipsar vi om andra sköna resmål som du kan åka till istället.

I höst och vinter var tusentals svenskar inställda på att åka till badparadisen Hurghada eller Sharm el Sheik i Egypten. På UD:s avrådan ställer de stora charterarrangörerna in resorna till Egypten året ut. Men lugn, dina semesterplaner behöver inte grusas – det finns många andra solsäkra resmål där du kan ladda batterierna.

Reseguiden tipsar om resmål i höst och vinter

I oktober kan du fortfarande åka till Cypern och Turkiet. Ett tips är att bo på hotell med uppvärmd pool eller inomhuspool. I november och i början på december kommer det antagligen bli bra priser till Thailand. En charter hit blir billig när du räknar ihop summan eftersom det är både billigt att bo och äta här. I november kan du även åka till Förenade Arabemiraten, Kanarieöarna, Gambia, Indien, Karibien och Sri Lanka. Ska du resa senare i vinter är Thailand och till exempel Kap Verde ett bra komplement till Egypten.

Charterarrangörernas alternativ till Egypten

Charterarrangörerna har också många bra alternativ till dig som hade planerat att åka till Egypten. De bokar både om befintliga resor och rekommenderar andra resmål.

Ving
Ving rekommenderar charter till Kap Verde och Kanarieöarna.
- Mer information på Vings hemsida >>

Fritidsresor
Fritidsresor har satt in extraflyg till Teneriffa, Gran Canaria, Lanzarote och Fuerteventura. Madeira blir ett nytt spännande resmål. Kap Verde och Thailand är två andra populära destinationer att ersätta Egypten med.
- Mer information på Fritidsresors hemsida >>

Apollo
Apollo bokar om många Egyptenresor till Kanarieöarna och de utökar sina charterplatser hit. Chartern på Rhodos och Kreta utökas till mitten på november och därmed finns det många prisvärda resor hit under höstlovet. Det går även extraflyg till Madeira och Jordanien. Apollo börjar dessutom sälja resor till Marocko igen.
- Mer information på Apollos hemsida >>

Solresor
Solresor rekommenderar sina Egyptenresenärer att åka på charter till Dubai och Oman. I år flyger de med två flyg/vecka till Dubai.
- Mer information på Solresors hemsida >>

Kanarieöarna - alltid populärt

De spanska öarna utanför Afrikas kust är alltid lika populära, sommar som vinter. Vanligaste resmålen är Gran Canaria, Teneriffa, Lanzarote och Fuerteventura. Sola, bada och njut av tapas och sangria.
Flygtid: från 5 timmar och 45 minuter.
Hitta resan till Kanarieöarna >>

Kap Verde – solsäkert

Här får du 350 soldagar om året och kilometerlånga stränder att sola på. En av Kap Verdes bästa badorter är Santa Maria finns på ön Sal. Ö-gruppen i Atlanten utanför Afrikas kust är ett paradis för den som gillar frilufstliv med vindsurfing, dykning och utflykter till vingårdar eller fågelskådning.
Flygtid: från 7 timmar och 30 minuter.
Hitta resan till Kap Verde >>

Madeira – portugisisk ö

På bergiga Madeira finns det vackra vandringsleder och charmiga bergsbyar med halmtaksklädda hus. Ön kallas även ”Guds trädgård” eftersom den har både blommor i alla dess färger och tropiska fruktodlingar. Det finns mer än 200 blomsterarter. För sol och bad; välj mellan den naturliga sandstranden Prainha och flera anlagda stränder med sand från Saharaöknen. Här kan du sola, bada, vandra, golfa, se lavagrottorna vid Sao Vincente eller stå på kanten vid Cabo Girao, världens högsta havsklippor. Smaka även på det världsberömda vinet.
Flygtid: Från 5 timmar och 30 minuter.
Hitta resan till Madeira >>

Marocko - mytomspunnet land

I mytomspunna Marocko får du inte bara milslånga stränder, bra golfbanor och lyxiga hotell. Du får även exotisk kultur med många sevärdheter och myllrande marknader, magdansöser och ormtjusare. Det är en blandning av västafrikanska, arabiska och franska traditioner.
Flygtid: från 5 timmar och 15 minuter.
Hitta resan till Marocko >>

Fler intressanta resmål

Resebyrån Resias bokningssiffror avspeglar charterarrangörernas. Vinterns bokningar till Mexiko har ökat med 27 procent. Andra resmål som vinner när Egypten tappar är Kap Verde, Dubai och Madeira. På Kanarieöarna väljer fler att lata sig i en solstol på Gran Canaria och Lanzarote.

Har du några egna tips? Dela gärna med dig i kommentarsfältet.


Charter till sol och bad

Priset gäller per person med del i dubbelrum.

Om Gran Canaria Kanarieöarna, Spanien

Gran Canaria är Kanarieöarnas tredje största ö och erbjuder allt från populära folktäta stränder till mer öde ökenlandskap. Här finns något för alla, oavsett om du är ute efter party, shopping eller bara sol och bad. Hit kan du resa året runt.
Natur
Barnvänligt
Nattliv
Sandstrand
Shopping
Sol & bad
27°
Klimat i september
22°
Badtemp i september
6tim
Flygtid från Stockholm
Utsikt från vår pool
1 / 26
Den vilda västkusten
3 / 26
Blomsterprunkande Puerto Mogan
4 / 26
Solen som vi kom för går ju ner
6 / 26
Semester vid poolen med direkt havsutsikt
9 / 26
La Vegueta med vy mot modernare delar
12 / 26
Teror, balkongernas stad
13 / 26
Stranden i Puerto Mogan.
16 / 26
Blommande portal i Mogán
17 / 26
Utsikt från berget mot Puerto Mogan
19 / 26
Söta Mogan.......
26 / 26