Ingen lågkonjunktur i svenska fjällen

Rikarda
Medlem sedan 2007, besökt 24 länder

Foto: peraskrabban, medlem sedan 2008
Foto: pelleplutt, medlem sedan 2006
Inför den kommande vintern är det hög aktivitet i de svenska fjällen. Men det blir få nya liftar, istället satsar man på att förlänga säsongen med ett nytt upplevelsecentrum, bättre snöanläggningar och snabbare kommunikationer.

Trots konjunkturen var förra vintern ett rekordår för många svenska skidanläggningar och försäljningen av liftkort ökade med närmare 20 procent. Inför den kommande vintern sparas det inte på krutet. Den största satsningen görs i Sälen, där det nya upplevelsecentret Experium öppnar lagom till skidsäsongen. Anläggningen ligger i Lindvallen och innehåller bland annat äventyrsbad, spa, 3D-bio, lekland och flera restauranger.

Mer snö åt folket!

I vinter är det många anläggningar som satsar på bättre snökanonanläggningar. Anledningen är möjligheten att förlänga säsongen. Åre, Hemavan-Tärnaby, Lofsdalen, Idre och Funäsdalen bygger alla ut sina konstsnöanläggningar. Det gör även Vemdalen, som dessutom förbättrar sin snögaranti. Från och med i vinter lovar man att minst hälften av backarna ska vara öppna mellan 18 december och 18 april.

Fler flyg till fjällen

I vinter kommer det att bli lättare att flyga till fjällen. Till Östersund/Åre kommer det att finnas direktavgångar från Stockholm, Göteborg och Amsterdam. För dig som gillar Funäsdalen kommer det i vinter att gå att flyga till norska Røros från Stockholm, sedan är det en timmes transfer till backarna.

Funäsdalens storsatsar och storebror fyller 100

I Funäsdalen fortsätter storsatsningen. I år får Tänndalen en ny stollift, Ramundberget bygger ut sin park och på Funäsdalsberget öppnas fler områden upp för skogsskidåkning.

Sveriges största och mest kompletta skidort, Åre, fyller 100 år. Bergbanan, som var den första liften, har under åren fått sällskap av ytterligare 40.

Sverige

Gullholmen en sommarkväll
1 / 21
Sommar...sol...vatten...blå himmel...
2 / 21
Titt över Grundsunds sommarstugor....
4 / 21
Vitsippor i mängder.....
7 / 21
Västkusten goes California
8 / 21
Ballongflyg över Stockholm
12 / 21
Jonas i Luleälven
14 / 21
paddeltur på Vättlefjäll
15 / 21
vy mot fjällstationen
16 / 21
En stad i vatten
17 / 21
midsommarnatt på Nuoljas topp
18 / 21
...mellan Peking och Linköping....
19 / 21
Café på Stumholmen
20 / 21