I Röda havets djup

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: sas, medlem sedan 2007
Röda Havet är vida känt bland dykentusiaster för sitt fina klara vatten. Här tipsar Reseguidens medlemmar om dykutflykter och andra marina aktiviteter med utgångspunkt Sharm el Sheik eller Hurghada.

Att dyka eller snorkla bland vackra koraller och exotiska fiskar är för många ett stort intresse eller en dröm att uppfylla. Här ger några av medlemmarna sina bästa tips.

Dykning i Sharm el Sheik


Palle säger: Thistelgorm är ett måste. Har du möjlighet så ta dig till revet Abu Nuhas där du har tre vrak på “gångavstånd”. Giannis G, Carnatic och Chrisoula K.

Chilysessan säger: Åk upp till Dahab och där får du inte missa Blue Hole och Lighthouse. Eels garden är också ett fint dyk.

Simma med delfiner


Becz säger: Nedanför Hurghada finns ett ställe som heter Marsa Alam Dolphinhouse, en nationalpark. Det är ett rev mitt ute till havs med ett hundratal vilda delfiner. Du är alltså inte garanterad någonting men 90 % av gångerna kommer delfiinerna fram och vill leka. Dit har bland annat Ving snorkelutflykter.

I forumet finns idag 97 diskussioner om Egypten. Kika in där och se om du finner svar på dina frågor eller starta en egen diskussion.