Hotellguide till sommarens weekendstäder

Stine
Medlem sedan 2011, besökt 19 länder

Bild: Thinkstock
Bild: Thinkstock
Foto: kiiwii, medlem sedan 2006
Foto: ziesta, medlem sedan 2006
Våren och försommaren är den bästa tiden på året för en storstadsweekend i Europa. Populära städer som Barcelona och Rom lockar många resenärer varje år. Men var ska du bo? Vi tipsar om hotell för dig som vill ha lyx, men även dig som vill bo billigt och bra.

Så fort våren och försommaren kommer så drömmer vi om att resa på weekendsemester till en av Europas många härliga storstäder. Vi vill shoppa i London, dricka vin i Paris, äta pizza i Rom, gå på de bästa klubbarna i Berlin och sola oss på Barcelonas stränder. Här tipsar vi om två hotell i de populäraste storstäderna i Europa – ett lyxhotell och ett hotell som är både billigt och bra.

Barcelona – strand och storstad

Det är något speciellt med Barcelona. Kanske är för att den är en av få storstäder som verkligen har allt? Strand, shopping, nattliv, restauranger, vin, kultur och sport. Hit kan alla resa och bli nöjda. Här tipsar vi om två hotell som du inte heller kommer att bli besviken på.

Cram L'Hotel 4*
I den fashionabla stadsdelen Eixample ligger Cram L´Hotel, bara fem kvarter från Las Ramblas. Utvändigt är det klassisk 1900-talsarkitektur, men inuti är det ett modernt hotell med stora rum. Om du är trött efter en lång dag på stranden eller i Barcelonas butiker kan du äta middag på hotellets egen restaurang som har en stjärna i Michelinguiden 2012. Pris från 776 kronor per natt.
Läs mer här.

Hotel Market 3*
Moderna rum i orientalisk stil och låga priser gör att Hotel Market är ett väldigt populärt hotell för de som reser med liten budget. Hotellets Medelhavsinspirerade restaurang ligger på gatuplan och när du är mätt och belåten tar du bara trappan upp till rummet. Det är gångavstånd till en av Barcelonas bästa matmarknader, Mercado Sant Antoni, så om du är här för att upptäcka den kulinariska sidan av staden är det en perfekt plats att bo på. Pris från 576 kronor per natt.
Läs mer här.

Paris

Paris är en skattkista full av mysiga restauranger, spännande sevärdheter och enastående shopping. Dessutom är det en av Europas mest romantiska storstäder. Här tipsar vi om två populära hotell.

Hotel Keppler 4*
Ett romantiskt och exklusivt hotell som är känt för sin storslagna frukost och enastående personal som kan allt som är värt att veta om Paris. Här bor du med gångavstånd till Eiffeltornet och shoppingen i området 16 Arrondissementet. Pris från 3080 kronor per natt.
Läs mer här.

Hotel des Arts Montmartre 3*
Ett relativt billigt hotell för att vara Paris och otroligt charmigt läge i den konstnärliga stadsdelen Montmartre. I närheten av hotellet ligger också den kända nattklubben Moulin Rouge och den vita kyrkan Sacre Coeur. Pris från 925 kronor per natt.
Läs mer här.

London

När det vankas storstadsweekend är London alltid en av våra favoriter. Här kan du shoppa, gå på fotbollsmatch och äta mat från hela världen. Nu när pundet är så pass lågt är det ett ypperligt tillfälle att besöka London.

The Soho Hotel 5*
Det här lyxiga hotellet har fått höga betyg på TripAdvisor och det är lätt att förstå varför. Det är snyggt, mysigt och ligger nära sevärdheter som Leicester Square, Piccadilly Circus och Trafalgar Square. Pris från 3106 kronor per natt.
Läs mer här.

London House Hotel 3*
Ett billigare alternativ i trevliga Bayswater är London House Hotel som nyligen renoverades och håller en högre standard än de flesta budgethotell i London. Här finns rum för singlar, par och familjer. Pris från 1132 kronor per natt.
Läs mer här.

Rom

Alla vägar leder till Rom och nu finns också flera lågprislinjer hit. Rom är bäst på våren, innan det blir för varmt, med tanke på att många av sevärdheterna finns utomhus. Skulle det ändå bli för varmt kan man ju bara sätta sig i skuggan på en uteservering och äta lite italiensk glass – den är troligen världens bästa.

The First Hotel 5*
Hotellets takterrass har en 360-gradig utsikt över Rom och under 2012 öppnade också ett spa. The First Hotel är ett romantiskt hotell som passar bäst för par och rummen är så fina att man nästan inte vill gå ut. Pris från 3063 kronor per natt.
Läs mer här.

Relais Palazzo Taverna 3*
Hotellet ligger i ett gammalt fort från 1200-talet och har bara elva rum. Precis i närheten ligger torget Piazza Navona som är en samlingspunkt i stadsdelen. Hotellet har en spännande och annorlunda inredning, lätt inspirerad av flower power-eran, men samtidigt moderna. Pris från 854 kronor per natt.
Läs mer här.

Berlin

Den snabbast stigande stjärnan på storstadshimlen är Berlin. Hippare blir det inte och med många direktlinjer från Sverige är det väldigt lätt att ta sig hit. Berlin har några av de mest spännande restaurangerna i Europa, fantastisk shopping och ett nattliv som slår det mesta.

The Mandala Hotel 5*
Vill du bo på ett av de bästa designhotellen i staden, direkt vid Potsdamer Platz är The Mandala Hotel stället för dig. Hotellet har en egen restaurang, Facil, som har en stjärna i Michelinguiden 2012 och om det blir för mycket god mat kan du nyttja hotellets personliga tränare. Pris från 1250 kronor per natt.
Läs mer här.

Michelberger Hotel 3*
Ett hotell för “Australian carpenters, Swedish models or English rock stars”, som de själva skriver på sin hemsida, men alla som vill bo billigt och bra kommer att trivas här. Hotellet ligger i stadsdelen Friedrichshain och är kort och gott ett Berlin i koncentrat – livligt, energiskt och konstnärligt. Pris från 990 kronor per natt.
Läs mer här.

Sök och jämför fler hotell här på Reseguiden.se.


Billiga flygbiljetterRekommenderade hotellBra erbjudanden