Hitta ditt turkiska poolparadis

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Scott Gog
Foto: helasb, medlem sedan 2006
Vill du ha det mesta serverat på semestern och älskar att plaska i poolen? Då är Turkiet ett perfekt resmål. Landet är nämligen lite av ett mecka för alla som är sugna på all-inclusive med enorma vattenland.

Lek loss i poolen, slappa i solstolen eller häng i poolbaren. Hotellen med enorma badparker och poolområden är som gjorda för en perfekt familjesemester. Vi tittar närmare på några paradis för badsugna i Turkiet.

1. Club Ali Bey Belek

I år satsar Fritidsresor lite extra på alla som verkligen gillar bad. Deras nya koncept Splash har hotell med vattenland runt Medelhavet, bland annat i Turkiet. I anslutning till Club Ali Bey Belek finns ett gigantiskt vattenland med 18 rutschkanor, men också avslappning med jacuzzi. Hotellet är all-inclusive, och har fyra + stjärnor.
Var: Belek
Charterbolag: Fritidsresor

2. Alaiye Resort & Spa Hotel

Det femstjärniga hotellet Alaiye Resort & Spa Hotel ligger precis vid stranden i Incekum, drygt 2 mil utanför Alanya. Här finns flera pooler och vattenrutschkanor, dessutom är hotellet all-inclusive och det finns en rad aktiviteter att roa sig med.
Var: Alanya
Charterbolag: Turkietresor

3. Aqua Fantasy

Det är lätt att räkna ut att Aqua Fantasy är en fartfylld upplevelse – vattenlandet har 22 pooler och 26 vattenrutschkanor. Här finns också brusande forsar, piratskepp och en hel massa annat. Aqua Fantasy är dessutom all-inclusive och har fyra stjärnor.
Var: Kusadasi
Charterbolag: Nazar

4. Sheraton Voyager Resort & Spa

Femstjärnigt hotell med stort poolområde, turkiskt bad och spa. På området finns mycket aktiviteter och det är bara 300 meter till stranden. Frukost ingår, men du kan välja till halvpension mot tillägg.
Var: Antalya
Charterbolag: Apollo/Fritidsresor/Ving.

5. Hotel Sentido Perissia

Hotellet är ett femstjärnigt all-inclusive med strandläge och två stora pooler, med vattenrutschkanor. Det är 700 meter till centrum i Kumköy och 2 kiliometer till centrum i Side.
Var: Kumköy/Side
Charterbolag: Detur/Ving

6. Hotel Utopia World

En femstjärnig semesteroas med havsutsikt och all-inclusive. Hotellområdet ligger bland pinjeträd och har en egen vattenpark och Beach Club på den privata stranden. Bra att veta att hotellet har nivåskillnader och många trappor.
Var: Alanya
Charterbolag: Solresor

Mer Turkiet här! Resor och inspiration.

Mer charter till Medelhavet

Hitta poolsemestern i Turkiet här