Hitta din resa till Kroatien

Maria
Medlem sedan 2007

Foto: suziq, medlem sedan 2006
Kroatien har seglat fram som en favorit vid Medelhavet. Vi har sammanställt hela listan på alla charterresmålen i sommar. Dessutom tipsar Kroatien-fantasten Suzana om sina favoriter.

Den kroatiska skärgården bjuder på små och stora öar och Medelhavets kanske klaraste badvatten. Öluffa, segla i skärgården eller bara ta det lugnt i medeltida småbyar med havet endast ett stenkast borta.

Kroatien har allt!

– Kroatien är ett semesterland som har allt! En fantastisk kust med över tusen öar, vacker natur och mycket att se och göra, berättar Reseguidens medlem Suzana, som har sina rötter i Kroatien.

– Jag kan rekommendera att besöka öarna Brac, Hvar, Korcula och Vis. Vis är en riktig favorit. Det bästa är att hyra bil eller vespa när man är på ön för att ta sig runt till riktigt fina stränder. Det finns även vingårdar som man kan besöka och ta gärna en tur och besök den blå grottan, säger hon.

Resor längs Kroatiens kust

Kroatiens kust är lång och sträcker sig parallelt med Italiens östkust från gränsen mot Slovenien i norr till Montenegro i söder. Kuststräckan, med alla små vikar och öar inräknade, mäter över 4000 kilometer.

Cavtat (Kroatienspecialisten)
Dubrovnic (Apollo, Solresor, Kroatienspecialisten)
Makarska Rivieran (Ving, Apollo, Kroatienspecialisten)
Opatija (Ving)
Prismosten (Kroatienspecialisten)
Porec (Ving)
Punta Verudela (Ving)
Rovinj (Ving)
Split (Apollo, Ving, Kroatienspecialisten)
Solaris (Apollo, Kroatienspecialisten)
Trogir (Kroatienspecialisten)
Vodice (Kroatienspecialisten)
Vrsar (Ving)

Resmål bland Kroatiens öar

Det finns över 1100 små och stora öar längs den kroatiska kusten. Flera av dem är populära turistresmål, andra är perfekta för en liten sol-och-badutflykt i skärgården.

Hvar (Apollo, Ving, Kroatienspecialisten)
Brac (Apollo, Kroatienspecialisten)

I övrigt erbjuder flera av de stora charterarranörerna olika variatoner av rundresor och skärgårdskryssningar.

Psst!
Om du inte hittar det du söker bland charterbolagens utbud finns det mycket att väjla på om du vill paketera resan till Kroatien på egen hand. Köper du till exempel både flygresa och hotellpaket av samma nätresebyrå omfattas du av paketreselagen. Skillanden på en paketresa och charterresa är bland annat att du själv hoppar i en taxi från flygplatsen till hotellet och inte har någon resledare på plats.

Exempel på nätresebyråer med paketresegaranti är Sembo, Resfeber och Travelpartner med flera.

Mer om Kroatien!

Sugen på att bli medlem på Reseguiden?

Hitta charter till Kroatien

Mer charter hittar du här.

Kroatien

21°
Klimat i september
26°
Badtemp i september