Hitta det bästa i Barcelona

Louisewinberg
Medlem sedan 2010, besökt 32 länder

Bild: Louise Winberg
Foto: limelizard, medlem sedan 2009
Foto: inah, medlem sedan 2006
Förbered dig på en intensiv helg. Njut av dagar fyllda av shopping och sightseeing, följt av sena middagar och sorliga nätter. Här är en guide till Barcelona, staden där natten är din vän.

Barcelona har Europas bästa nattliv. Förutom siestan på eftermiddagen, så är det full fart, dag som natt i den spanska metropolen. En annan orsak till att staden är så populär är närheten till havet. Här kan du glassa på playan – mitt i city! Stranden Barceloneta lockar sollapande Barcelonabor och turister vår, sommar och höst.

Äta och dricka

Ska du äta i Barcelona är det tapas och pinxtos som gäller. Skillnaden mellan dem är att tapas är smårätter som serveras vid bordet, medan pintxos är plockmat på tandpetare som i regel står på bardisken. Bra tapasrestauranger är El Xampanyet och La Cerveceria Catalana.

Här shoppar du

I området Barrio Gótico finns över tusen olika affärer. Dels kända kedjor, dels lokala butiker som legat där i årtionden. Du kan börja din runda vid Portal del Angel och sedan leta dig in på smågator som C/Portaferissa. En gata som har flera trendiga butiker, är Carrer Avinyó. Barcelonas bästa Second Hand hittar du i Raval. Här finns flera butiker med 50-70-talsprylar och kläder.

Natten är din bästa vän

Barcelona har Europas kanske bästa nattliv. Staden har i alla fall de häftigaste klubbarna och trendigaste barerna. Mest populär under sommarhalvåret är La Terazza, som är en stor utomhusklubb med flera barer där du kan dansa till solen går upp. En bra bar med snälla priser är Sub Rosa, som ligger mitt i stadsdelen Barrio Gótico. Här är det happy hour fram till klockan 23. I Barcelona går man ut efter ett på natten. Det är inte speciellt billigt att festa här, men det är roligt!

Fotboll – en del av livet

Fotboll är en del av livet i Barcelona och det mest kända laget är FC Barcelona, som spelar sina hemmamatcher på Camp Nou. Stadens andra storlag heter Espanyol. Laget har en relativt nybyggd arena och en mer hängiven publik.

Sevärdheter och utflykter

I Barcelona är det svårt att undgå de fantastiska konstverken av arkitekten Antonio Gaudi, som katedralen La Sagrada Familia och Parc Güell. Har du lite mer tid på dig i Barcelona kan det vara skönt att komma bort från staden en dag eller två. Tolv mil norr om Barcelona ligger det charmiga kustsamhället Calella de Palafrugell. Här hittar du flera sandstränder, vitkalkade hus, mysiga små restauranger och ett lugnt tempo. Ett annat populärt utflyktsmål är Montserrat, där du bland annat kan besöka ett kloster och vandra bland läckra klippformationer.

Så tar du dig hit

Det går flyg från flera svenska orter och det går ofta att få billiga biljetter. Den internationella flygplatsen heter El Prat och ligger 12 kilometer sydväst om centrum. Det går att åka buss, tåg eller taxi in till staden. Buss tar cirka 40 minuter och kostar runt 40 svenska kronor. Tåget tar 25 minuter och kostar cirka 30 kronor. Taxi kostar runt 250 kronor. Lågprisflygen väljer ofta att flyga till den lilla flygplatsen Girona, som ligger 10 mil norr om Barcelona. Väl inne i staden tar du dig smidigt runt med tunnelbanan. En biljett gäller i en timme och kostar cirka tio svenska kronor.

Flyg till Barcelona

Hotell i Barcelona

Om Barcelona Spanien

Omtyckta Barcelona ligger på Spaniens östkust och erbjuder både stad och strand. Stranden Barceloneta är den största och ligger mitt i staden. I Barcelona lockar shopping, fotboll på Camp Nou, sevärdheter som Sagrada Familia och Parc Güell samt alla mysiga tapasrestauranger.
Matupplevelser
Konst
Kultur
Arkitektur
Nattliv
Sandstrand
25°
Klimat i september
21°
Badtemp i september
på väg mot himmelen
3 / 49
Champagnerian på Carrer Reina Christina
6 / 49
Sagrada Familia, Barcelona
9 / 49
Barcelonas gotiska kvarter
14 / 49
Linn älskar palmer
17 / 49
Skorstenar på La Pedrera
18 / 49
Zlatan välkomnas till Barcelona
20 / 49
Skorstenar på La Pedrera.
23 / 49
Parc Güell - Gaudí
25 / 49
Les Rambles
26 / 49
La Sagrada Familia, Barcelona 1977
27 / 49
Casa Batlló
29 / 49
tak spiran Gaudí parken
32 / 49
Utsikt över hamnområdet
34 / 49
Monument a Columbus
36 / 49
En av Gaudis skapelse...
42 / 49
Utsikt från La Sagrada Familia
43 / 49
Triumfbågen
46 / 49
Beach Bogatell
49 / 49