Hits 2009

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: cookie, medlem sedan 2006
Foto: maria, medlem sedan 2007
Foto: eka, medlem sedan 2008
2009 var året då medlemmen Sierra blev turistinspiratör, Reseguidens utnämndes till Sveriges bästa sista minuten-sök och de mest lästa artiklarna handlade om alltifrån Tallinn och Turkiet till Thailand. Här minns vi året som gått och plockar fram några av godbitarna.

Det har varit ett fullspäckat år på Reseguiden och vi har fått ta del av många härliga reseberättelser från jordens alla hörn. Dessutom har det varit tävlingar, förhandsvisningar och en fartfylld resemässa.

Turistinspiratör och stor resemässa

I mars gick årets stora resehändelse TUR-mässan av stapeln i Göteborg. Som vanligt samlades branschfolk och resenärer för att planera, drömma och mingla bland de många montrarna. Hos Reseguiden fanns en rad glada medlemmar på plats för att tipsa och berätta om sina resor under ledning av Vigor Sörman, känd från När och fjärran. Reseguidens medlem Ulf, alias Sierra, blev framröstad till Årets Turistinspiratör 2009 och fick ta emot fina priser.

Populär läsning och mycket på gång

Här på Reseguiden publicerar vi dagligen artiklar och godbitar från forumet. De mest lästa artiklarna under året som gått har handlat om alltifrån all inclusive-trenden i Turkiet till charternyheter i Thailand och julmarknadsstäder i Europa. Men det som gör Reseguiden så bra är ändå alla medlemmar som dagligen delar med sig av alla härliga bilder och berättelser – visste du att det idag finns fler än 220 000 bilder att inspireras av i Reseguidens forum?

Tävlingar och annat kul

Under året har det tävlats om resor, med allt ifrån Norge till Aruba och Förenade Arabemiraten i potten. Elin, eller Eka, som hon heter på forumet är en av de glada vinnarna och hon har nyligen kommit hem från sin vinstresa på Aruba:

– Det var som en dröm! En slö, slapp semester med sol bad och fantastiskt god mat! En perfekt resa i det rusk som var hemma i Sverige, berättar Elin.

I juni utsåg medlemmarna Göteborg till Sveriges sommarstad 2009 och nyligen blev Yasuragi Hasseludden framröstat till Skandinaviens bästa spa av Reseguidens medlemmar.

I november utsågs Reseguiden.se till Sveriges bästa sista minuten-sök av Internetworld, som publicerade sin lista över de hundra bästa sajterna just nu.

Artikeltoppen 2009

1. 5 måsten i Tallinn
2. Turkiet – kungen av all inclusive
3. Nya utmanare i Thailand

Ovanstående är de tre mest lästa destinationsartiklarna på Reseguiden.se under året som gått.