– Hit vill vi helst åka

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: cingelsson, medlem sedan 2006
Foto: marco_hecimovic, medlem sedan 2006
Årets sista veckor är snart till ända och det är dags att börja planera nästa års resor. Just nu drömmer redaktionen om allt i från weekends i Europa till spännande rundresor i Sydamerika. Kolla in våra drömmar och önskningar inför 2010.

På redaktionen har vi turen att dagligen få ta del av härlig reseinspiration från världens alla hörn via alla bilder och berättelser här på sajten. Nu delar vi med oss av våra egna resplaner och drömmar inför det nya året.

Rikard: 2010 har jag tänkt att åka till Berlin, som jag fortfarande inte besökt. Staden är billig, har en intressant historia och förhoppningsvis lite skön kontinental dekadens. Annars är drömresan en road trip längs Klippiga bergen med skidorna i bagaget. Stereon i bilen ska spela musik av skäggiga män i flanellskjorta med brustna hjärtan. Jag vill strunta i de stora skidorterna och istället besöka små hålor, äta fluffiga pannkakor och serveras sunkkaffe av en servitris som kallar mig honey.

Yael: Det nya året sparkar igång direkt med en resa till Barcelona för ett besök hos kompisar. Även Israel står med på topplistan i år och ett önskemål är att få upptäcka Negevöknen i full blomning från en fyrhjulsdriven bil. Resan till Rom i somras gav mersmak, så förhoppningen för 2010 är att kunna utforska Italien och dess fantastiska matkultur på djupet. Drömmen är även att kunna göra ett återbesök i Australien och kanske ta vägen om coola Tokyo.

Veronica: Jag drömmer om att resa runt i Sydamerika. Jag skulle bland annat vilja uppleva tango och storstadslivet i Buenos Aires, karneval och härliga stränder i Rio de Janeiro, Saltöknen i Bolivia, en vandring längs Inkaleden och mycket mer. Har inga resor inplanerade ännu, förutom till mitt vackra hemland, Norge.

Ellinor: Reseåret för mig börjar med en resa till Holland, där jag ska besöka goda vänner och sedan vill jag passa på att göra en del mindre weekendresor. En stad som jag är nyfiken på just nu är Istanbul som verkar vara en riktigt skön mix av öst och väst. En av mina största drömmarna är dock att få bada vid kritvita stränder och uppleva kulturen på Zanzibar, gärna i kombination med spaning efter lejon, zebror och giraffer i Tanzania.

Mer inspiration:

Spana in sköna medlemsbilder.
Ta del av resplaner och tips i diskussionforumet.
Kolla in researtiklar om just ditt resmål.

Flyg till redaktionens drömresmål